Logo

Øllebrød med syrnet ingefærfløde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Øllebrød med syrnet ingefærfløde

350 g mørkt rugbrød uden kerner
½ liter vand
2 flasker hvidtøl eller maltøl (a 33 cl)
1 ½ dl ahornsirup
1 ½ spsk friskpresset citronsaft

Syrnet ingefærfløde:
2 spsk friskpresset citronsaft
1 ½ tsk fintrevet frisk ingefær
1 ½ spsk ahornsirup
¼ liter Karolines Køkken madlavningsfløde 18%

Skær rugbrød (med skorpe) i små tern.

Kom brødet i en gryde og tilsæt vand og øl.

Lad det trække i ca. 10 min.

Bring blandingen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Pisk af og til.

Pres øllebrøden gennem en sigte med en ske - der vil være en lille rest tilbage i sigten.

Kom øllebrøden tilbage i gryden og tilsæt ahornsirup og citronsaft.

Varm øllebrøden igennem - pisk godt imens - og smag til.
 
Syrnet ingefærfløde: Pisk imens citronsaft, ingefær og sirup sammen i en skål. Tilsæt MadlavningsFløde og pisk til fløden får en cremet konsistens. Smag til. Server den iskolde ingefærfløde til den varme øllebrød.
 
Tips: Hvis øllebrøden er for tyk, så tilsæt lidt mere vand.
I stedet for syrnet ingefærfløde kan man spise sødmælk eller iskold piskefløde på øllebrøden. En klat flødeskum er også godt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.732 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her