Logo

1 Fondue udstyr

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Varmekilde
Et fyrfadslys er den mest enkle form for varmekilde, du kan bruge, og det rækker fint til en chokoladefondue. Men det giver ikke varme nok til hverken en fondue med olie eller en med fond. Her har du brug for en særlig brænder af rustfrit stål. Der findes to typer. Den ene består af en svamp, som man hælder en brændbar væske på - typisk sprit - og derefter antænder. Den anden er udformet som en lille foliebakke med et gelbaseret brændstof. Låget over brænderen kan justeres, så varmen reguleres. Brænderne har også den fordel, at de ikke løber over så man undgår ulykker. Der findes elektriske fonduesæt, som sørger for at olien har den rette temperatur, men de er ikke nær så hyggelige som dem med en rigtig flamme.

Fonduegryder
fås med både et og to håndtag - det sidste er det mest sikre.
Det er ikke nødvendigt med en særlig fonduegryde. Enhver pande eller gryde kan stilles på stativet, bare den står stabilt. Rustfrit stål er bedst til oliefonduer, og tykbundede gryder er gode til ost og tyktflydende fonduer.
Den traditionelle mongolske gryde består af en aluminiumsgryde med en central skorsten; den er placeret over et stativ, som varmekilden står på, Varmekilden er typisk brændende kul eller et fyrfadslys.

Fonduestativer
består af et stativ, som panden eller fonduegryden står på, og en underdel, hvor man placerer brænderen eller fyrfadslyset.

Fonduesæt
Man kan købe billige fonduesæt bestående af en gryde, et stativ, gaflel og en brænder. Delene kan også købes separat.

Bestik
Almindelige middagsgafler kan bruges til at dyppe i en fondue med. Men når man skal koge bidderne, er det bedst at have gafler med lange skafter, fordi metallet på gafler og spid bliver utroligt varmt, når de skal stå i fonduen en tid. Små metalnet eller hulskeer kan bruges til at fiske stykker op med, som er blevet friturestegt eller kogt i fond. Spisepinde eller små trætænger er det autentiske udstyr til sukiyaki og tempura.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (5 stemmer)
Siden er blevet set 8.408 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Svinemørbrad, HannesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Krydderbøf 2003En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Varm mørksejs cappachioEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Vanilletærte med frugtEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os