Logo

Agerhøne med druefyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

5 agerhøns
2-3 friske løvstikkeblade eller  ½ tsk tørrede
30 g smør
salt og peber
 
Fyld:
250 g grønne druer
et par små friske løvstikkeblade eller  ½ tsk tørrede
50 g smør
 
Sauce:
1 dl piskefløde
3 dl (evt. hønse) bouillon


 

Gør agerhønsene i stand.
Gnid fuglene ind- og udvendig med salt, peber og løvstikke, hvis der bruges tørret.

Friske blade skal først i gryden, efter at fuglene er brunet.
Skær druerne igennem og fjern stenene.
Rør smør og løvstikke sammen, friske blade skal hakkes først.
Fordel druerne og kryddersmørret i agerhønsene og luk med kødnåle eller ufarvet bomuldsgarn.
Smelt smørret i en stegegryde og brun fuglene på alle sider. og hæld så ca. 2 dl bouillon ved.
Lad agerhønsene mørne under låg ved svag varme i ca. 2 ½ time.
Låret skal løsne let.
Tag de færdige fugle op og hold dem varme under alufolie.
Kog gryden af med resten af bouillonen, pisk fløden i og smag til med salt og peber.

Lad saucen koge lidt ind for god varme uden låg, få minutter er nok.
Halvér evt. fuglene og server dem på et varmt fad med lidt af saucen over.
Læg fyldet ved og server fx. med persille-smørvendte kartofler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.724 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her