Logo

Agerhøns med æblestuvet selleri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
4 agerhøns
2 store madæbler
100 g smør
1 lille selleri
1 bundt bredbladet persille
lidt sukker
lidt olie
salt og peber

Peberrodscreme:
4 æggeblommer
4 dl cremefraiche
1 lille stykke peberrod
Tilbehør:
Små, kogte kartofler sauteret i smør/olie med salt og hvidløg.

Æblerne skrælles, befries for kernehus, skæres i både og koges i smør med et par spsk vand. Når æblerne er udkogte, rives den skrællede selleri og koges med i æblepure'en, som smages til med lidt sukker, salt og peber. Den hakkede persille røres i til sidst.

Æggeblommer og cremefraiche varmes uden at koge under stadig piskning til konsistensen er cremet. Smag til med salt, peber og en knivspids sukker samt den fintrevne peberrod. Den kan evt. laves i forvejen og varmes, mens kødet steger.

De istandgjorte agerhøns krydres med salt og peber og pensles med olie. Steges i en 150° varm ovn i 2x15 min. (med 10 min. pause) og venter tildækket i 10 min. før de skæres ud. Anret agerhønsene sammen med den æblestuvede selleri, og byd peberrodscremen til.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.336 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?