Logo

Andebryst stegt med pærer og bacon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Andebryst stegt med pærer og bacon

 

Prøv denne lækre opskrift på stegt andebryst med pærer, baconsauce og hasselback kartoffel til. Opskriften smager dejligt til enhver tid, men er også særlig god at lave til jul.

Tilberedningstid: 55 min. Antal portioner: 4 pers.

 

# Ingredienser

2 store andrebryster

250 g bacon

3 pærer

2 dl fløde

50 g smør

20 mellemstore kartofler

2 tsk salt (efter smag)

½ tsk peber (efter smag)

 

* Tilberedning

Kartofler til hasselback skrælles.

Skær riller igennem kartoflerne, brug evt. en træske som lægges op ad kartoflen, således at man kan skære en ensartet dybde.

Kartoflerne pensles med lidt smeltet smør, drysses med salt, og bages gyldne og sprøde i ovnen ved 200 °C.

Husk at pensle dem med smør undervejs.

 

Bacon skæres i strimler og ristes gylden og sprød i en smule olie.

Læg baconen til side på noget fedtsugende papir - brug evt. baconfedtet til at stege andebrystet i.

Fjern eventuelle rester af fjer fra andebrysterne og afpuds dem for sener.

Skindet ridses på kryds og tværs og gnides med salt.

Steg dem langsomt på skindsiden, sådan at skindet bliver dejlig sprødt.

Vend efterfølgende brystet om og lad det simre ved svag varme.

Det skal sammenlagt stege 20-25 min.

Tag herefter brysterne af og pak dem i alufolie, og lad dem hvile i ca. 15 min.

 

Pærerne skæres i små tern og svitses i andefedtet på panden.

Tilsæt bacon, og dernæst fløden, som reduceres til en cremet konsistens.

Smag saucen til med salt og peber.

 

Skær andebrystet i tynde skiver og anret med pære/bacon sauce, hasselback kartofler og friske timian blade.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 226 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillet and og Marcipan-is med kirsebærDe fleste elsker and og marcipan, men får det kun til jul. Her er en sommermenu med...
• AndEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Forårsruller med andekødHer kommer rester fra andestegen til ære og værdighed i nogle lækre sprøde ruller
• TroldehøjEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os