Logo

Asparges med hollandaise og pocheret æg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Asparges med hollandaise og pocheret æg

 

˜Årets bedste opskrifter fås på madABC.dk - prøv selv, Madplaner, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Til 1 person. Tilberedningstid: 15 min. Kogetid: 15 min. Ikke fryseegnet

 

#

200 g friske asparges (hvide og grønne)

1 æg

frisk estragon

 

Hollandaise:

15 g smør

1 æg

½ dl bouillon (½ dl vand + ½ tsk bouillonpulver)

citronsaft

salt

estragon

*

 

Skræl de hvide asparges.

Kom dem i kogende vand: Efter 3 min kommes de grønne i og koger i alt i 7 minutter.

Hæld vandet fra og hold aspargesene varme.

 

Pocher et æg eller kog det smilende.

 

Hollandaise:

Smelt fedtstoffet og pisk det langsomt i et æg og pisk ligeledes langsomt bouillon i.

Varm over vandbad under piskning, til saucen tykner.

Smag til med citronsaft, salt og estragon.

 

Anret aspargesene med saucen og pocheret æg og pynt med estragonblade.

 

TIPS: Du kan også lave retten med broccoliskud, der er længere og blødere end almindelig broccoli. Der er mere stok og blade og ikke så meget hoved. Det hele spises selvfølgelig, og er faktisk ligeså lækkert som asparges.

 

Kalorier: 299 kcal. Protein 20 g (28%) Kulhydrat 7 g (9%) Fedt 20 g (60%) Kostfibre 5 g.


TIPS: Opskrift på hollandaisesauce du nemt kan lave selv. At lave en ægte hollandaise er ikke svært, men husk, at saucen ikke må bringes i kog.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.707 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her