Logo

Bøf Oscar

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bøf Oscar


til 6 personer


# Ingredienser 

6 oksebøffer - filet eller mørbrad

2 spsk smør el. margarine
salt, peber

3 dl piskefløde
1 æggeblomme

2 dl reven ost
paprika

grønne asparges (dåse) til pynt

*


Brun fedtstoffet og steg bøfferne heri i ca. 2 minutter på hver side.

Så krydrer du dem med salt og peber og lægger dem på et ovnfast fad.

Kog panden af og hæld skyen over bøfferne.

Nu pisker du fløden til skum og blander den med æggeblomme og ost.

Smag den til med krydderier og hæld saucen over kødet.

Nu skal fadet så i ovnen nogle minutter til saucen har fået lidt farve.

Lige inden du serverer retten, pynter du med de varme asparges.

 

Server det med bagte kartofler eller pommes frites og grøn salat, og husk at lade maden ledsage af et godt glas rød- eller hvidvin.

Vi er sikre på, at du vil få stor succes med denne ret. God fornøjelse!

 

Af og til er der lidt overskud på budgettet, og så er det hyggeligt at invitere et par venner eller familie på lidt spisning. Så er det rart, hvis man i stedet for den sædvanlige bøf eller steg, kan servere noget lidt utraditionelt. Sådan en opskrift iler vi så med at bringe denne gang.

 

 

Den originale Oscar bøf er en bøfsandwich med hakket oksekød:

  

 

Bøf Oscar

 

Historien om hamburger er stadig et spørgsmål med megen tvist. Der er flere forskellige versioner af den historiske oprindelse, og jeg har ærligt har ingen svar, som er det rigtige. Men en af legenderne er, at hamburgeren blev opfundet af en dansk slagterlærling i USA omkring årsskiftet af det 19. århundrede.
Hvorvidt det er den sande historie om oprindelsen af hamburgeren er nok bedst at lade være usagt, men da det unægtelig er passende i forbindelse med denne opskrift - lad os alle være enige om at foregive, at det er, ok?
Hvad er absolut sandt, er, at en dansk madforfatter besøgte USA i midten af 40'erne og straks fik kærlighed til landets nye fastfood kultur. Han bragte sin nyfundne kærlighed til burgere tilbage til gamle Danmark og begyndte at sprede sit evangelium til nogen, der ville lytte. Ægteparret Oscar og Anni Pettersson hoppede på ideen om en burger joint i København og åbnede Oscars Bøf Bar (Oscars Beef Bar) i slutningen af maj 1949 på forlystelsesparken Bakken (som faktisk er den ældste forlystelsespark i verden) i udkanten af København. Og oksekød Sandwich - som den danske udgave af den amerikanske Hamburger blev kaldt - var en næsten øjeblikkelig succes.

 

I dag er Oscars Bøf Bar still going strong som en aktiv institution i dansk kulinariske liv, nu kørende ved den tredje generation af Pettersson familie på samme sted på Bakken som altid.

Bøf Oscar


Hakkebøf Med Bløde Løg (Chopped beef with soft onions) er, hvad der måske kunne kalde "middags udgave" af oksekød sandwich. På denne tallerken er den traditionelle burgerbolle fjernet og erstattet af kartofler, sauce, syltede tilbehør og masser og masser af bløde løg. En dejlig servering!



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.696 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her