Logo

Bøf Wellington luksus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bøf Wellington luksus

 

Det er rart, at man kan købe færdig butterdej. Denne klassiske ret kan man lave selv med et meget fint resultat. Ren luksus.

• Puds kødet fri for fedt og sener.

• Ved hjælp af en god fond kan man lave gode, magre saucer uden at tilføre fedt.

Forberedelse 25 min. + frysning. Tilberedning 25 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Bøf Wellington

4 skiver oksemørbrad cl ca. 150 g

2 frosne butterdejsplader

¼ tsk sort peber

½-1 tsk salt

fedtstof til stegningen

1 æg til pensling

SAUCE:

olie til stegningen

2 fed hvidløg finthakkede

¼ dl finthakket gulerod

¼ dl finthakket løg

6 dl oksefond eller bouillon

1½ dl tør rødvin (kan erstattes med fond eller bouillon)

2 spsk grovkornet sennep

½ tsk tørret timian

 

* Fremgangsmåde:

1 Lad kødet ligge i stuetemperatur, en tid inden det skal steges.

Smelt lidt fedtstof på en pande, krydr kødstykkerne med salt og peber.

Brun dem hastigt på begge sider. Lad dem køle.

Optø butterdejspladerne ved siden af hinanden på et let melet bord.

Del dem i halve og rul dem ud til ca. 15x15 cm.

 

2 Læg kødet på midten af butterdejen.

Fold dejen op over kødet og tryk sammen til en pakke.

Læg pakkerne på en tallerken og stil i fryseren 15 min.

 

3 Varm ovnen til 225 °C.

Læg pakkerne på en plade med bagepapir.

Pensl dejen med sammenpisket æg.

Placer et kødtermometer i en af pakkerne.

Bag, til butterdejen er smukt gylden, og midter-temperaturen i kødet er 70 °C, ca. 25 min.

 

4 Saucen: opvarm lidt olie på en pande.

Kom hvidløg, gulerod og løg på og lad det stege mørt, ca. 5 min.

Tilsæt bouillon, rødvin, sennep og timian.

Lad det simre under omrøring, til saucen er jævn.

Si saucen.

 

Tips & råd

 

Bøf Wellington luksus

Stil kødpakkerne i fryseren nogle minutter.

Så køles dejen ned, og den bliver ikke opløst og klæg under bagningen.

 

Bøf Wellington luksus

Saucer tilberedes ofte med ingredienser som siden sies fra og kasseres.

Denne madlavningsteknik giver en fyldig sauce og en rund konsistens.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 408 = kJ 1714

Kulhydrat 35 g Protein 31 g Fedt 16 g (35%) Fibre 1 g

 


 

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.147 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?