Logo

Bøffer med ost og persille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bøffer med ost og persille

 

Prøv disse små bøffer til frokost eller hvorfor ikke sætte dem på festmenuen. De er så lækre, at ingen kan modstå dem. Lette at lave.

• En blanding af kalvekød og oksekød er mere mager end den sædvanlige blanding af kalv og flæsk.

Forberedelse i 40 min. Tilberedning 15-20 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Bøffer med ost og persille:

175 g hakket kalvekød

175 g hakket oksekød, magert

1 daggammelt portions flûte

1 bundt forårsløg

1 bundt persille

1 spsk solsikkeolie

100 g Danboost, 30+ lagret

1 æg

1 tsk salt

¼ tsk hvid peber

1 spsk smør eller margarine

SAUCE:

1¼ dl tør hvidvin

½ dl yoghurt afdryppet

1 dl fløde 13%

2 tsk soya

2 spsk tør sherry

en knivspids hvid peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Skær brødet i små tern og læg dem i blød i lunkent vand.

Gør forårsløgene i stand og hak dem fint.

Skyl og tør persillen. Hak bladene fint.

Opvarm 1 spsk olie på en teflonpande.

Svits løg og persille og stil det til side.

Skær osten i små tern eller riv den groft.

 

2 Kram vandet ud af brødternene.

Læg dem sammen med kød og ost i en skål.

Tilsæt æg og løg- og persilleblandingen.

Rør det godt sammen.

Smag til med salt og peber.

Form 8 bøffer af farsen.

 

3 Smelt fedtstoffet på en pande og steg bøfferne på begge sider ved jævn varme, i alt 15-20 min.

 

4 Saucen: kog panden af med vinen.

Bland yoghurt og fløde og pisk det i skyen.

Lad det koge ind.

Smag til med soya, sherry og hvid peber.

 

Tips & råd

 

Bøffer med ost og persille

Rösti passer fint hertil: tag 800 g kogte, kolde kartofler, pil dem og riv dem groft.

Pil og hak 1 løg fint. Opvarm 1 spsk olie + 1 spsk smør på en teflonpande.

Steg løgene klare på panden.

Tilsæt de revne kartofler og tryk "kagen" noget sammen.

Steg röstien sprød og brun ved jævn varme.

Læg en flad tallerken eller et fladt låg over röstien og vend hurtigt, men forsigtigt, lad röstien derefter glide ned på panden igen med den ubagte side nedad.

Steg til den er gennemstegt og sprød.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 332 = kJ 1394

Kulhydrat 9 g Protein 29 g Fedt 20 g (54%) Fibre <1 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.031 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Appelsin - mandelkage (uden mel)Denne særdeles velsmagende skærekage følger en opskrift, der kan føres tilbage til...
• Kylling i karry og champignonEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Canadiske spareribsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Hakkebøf på spinat med gul peberfrugtPeberfrugten stammer oprindeligt fra Sydamerika, men har spredt til danske køkkener. De...
• Vanilleis med sød jordnøddesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!