Logo

Bøffer med ost og persille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bøffer med ost og persille

 

Prøv disse små bøffer til frokost eller hvorfor ikke sætte dem på festmenuen. De er så lækre, at ingen kan modstå dem. Lette at lave.

• En blanding af kalvekød og oksekød er mere mager end den sædvanlige blanding af kalv og flæsk.

Forberedelse i 40 min. Tilberedning 15-20 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Bøffer med ost og persille:

175 g hakket kalvekød

175 g hakket oksekød, magert

1 daggammelt portions flûte

1 bundt forårsløg

1 bundt persille

1 spsk solsikkeolie

100 g Danboost, 30+ lagret

1 æg

1 tsk salt

¼ tsk hvid peber

1 spsk smør eller margarine

SAUCE:

1¼ dl tør hvidvin

½ dl yoghurt afdryppet

1 dl fløde 13%

2 tsk soya

2 spsk tør sherry

en knivspids hvid peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Skær brødet i små tern og læg dem i blød i lunkent vand.

Gør forårsløgene i stand og hak dem fint.

Skyl og tør persillen. Hak bladene fint.

Opvarm 1 spsk olie på en teflonpande.

Svits løg og persille og stil det til side.

Skær osten i små tern eller riv den groft.

 

2 Kram vandet ud af brødternene.

Læg dem sammen med kød og ost i en skål.

Tilsæt æg og løg- og persilleblandingen.

Rør det godt sammen.

Smag til med salt og peber.

Form 8 bøffer af farsen.

 

3 Smelt fedtstoffet på en pande og steg bøfferne på begge sider ved jævn varme, i alt 15-20 min.

 

4 Saucen: kog panden af med vinen.

Bland yoghurt og fløde og pisk det i skyen.

Lad det koge ind.

Smag til med soya, sherry og hvid peber.

 

Tips & råd

 

Bøffer med ost og persille

Rösti passer fint hertil: tag 800 g kogte, kolde kartofler, pil dem og riv dem groft.

Pil og hak 1 løg fint. Opvarm 1 spsk olie + 1 spsk smør på en teflonpande.

Steg løgene klare på panden.

Tilsæt de revne kartofler og tryk "kagen" noget sammen.

Steg röstien sprød og brun ved jævn varme.

Læg en flad tallerken eller et fladt låg over röstien og vend hurtigt, men forsigtigt, lad röstien derefter glide ned på panden igen med den ubagte side nedad.

Steg til den er gennemstegt og sprød.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 332 = kJ 1394

Kulhydrat 9 g Protein 29 g Fedt 20 g (54%) Fibre <1 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.865 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her