Logo

Bagt torskeryg med ris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Lækker og nem ret med torsk, der bages i ovn med porrer, løg og gulerødder. Til retten hører også kogte ris. Retten kan eventuelt nydes med et glas koldt hvidvin.

800 g torskeryg med skind og uden ben
3 gulerødder
2 porrer
1 lille løg
3 dl hvidvin eller 2 1/2 dl vand og saften af 1 citron
Ca. 4 dl ris, gerne basmati eller jasmin ris
3 spsk hakket frisk dild
35 g smør
Havsalt
Peber fra kværn
Ca. 10 g smør til fadet

 

Kog risene efter anvisningen på posen.
Tænd for ovnen på 175°C.

Gør grønsagerne i stand.
Skær gulerødder, porrer og løg i fine strimler.
Smør et ildfast fad med smør. Kom de strimlede grønsager i, og læg torskeryggen oven på med skindsiden opad.
Tilsæt hvidvin eller vand med citronsaft.
Drys med salt og peber, og dæk med alufolie eller bagepapir.
Bag fisken i den forvarmede ovn i ca. 20-25 minutter, til fisken er hvid og fast og deler sig i lameller, når man trykker på den.
Hæld skyen fra fiskefadet i en gryde.
Kog skyen ind til, den fylder det halve.
Smag skyen til med salt og peber.
Tag skindet af torskeryggen, og server den med grønsagerne, skyen og dampede ris blandet med resten af smørret og hakket dild.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.128 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Merian- og timiansmarineret svinemørbrad med tomatsalsaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Dansk burger med rødkålssalat - Det smager bare godt herDenne burgerversion er rigtig god, hvis du bedst kan lide klassiske danske retter. Du kan...
• Oksekød med svampe, ingefær og tomatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Makrel fra Middelhavet + OsteklemmerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os