Logo

Balkanfrikadeller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Balkanfrikadeller er anderledes i det frikadellefarsen er lavet af fårekød. Retten kan serveres med røsti, rå løgringe, sigtebrød og yoghurt smagt til med hvidløg og cayennepebber.

 

400 g fårefars
1 fed hvidløg
1 løg
1 æg
1 spsk olivenolie
1 skive hvedebrød eller flûte
persille
salt og peber

Befri brødkrummerne for skorpen og blød den i vand.

Bland det hakkede kød i en skål med brødet, ægget, den hakkede persille og det hakkede løg.

Tryk hvidløgsfeddet ud med salt i en morter eller mellem to spiseskeer.

Kom det i farsen og rør godt rundt. Tilsæt salt og friskkværnet peber.

På Balkan krydrer man også tit med sukker ca. 1 tsk

Form otte aflange frikadeller af farsen og pensl dem med olivenolie før de sættes under grille ved god varme.

Er der kun 1 grill i ovnen skal frikadellerne vendes og pensel da med olie igen.
Afhængig af tykkelsen, vil stegetiden være ca. 10 min.

Kan serveres med røsti, rå løgringe sigtebrød og yoghurt smagt til med hvidløg og cayennepeber.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.206 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Strudsesteg med bigarade-sauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kinesiske frikadeller 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Torskefilet med peberfrugt og nudlerLetsaltet torsk bliver her til en delikatesse. Server den med en sauce, som kompletterer...
• Tørrede blommer med blå ost og krydret biscuitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!