Logo

Balti grønsager - 1 g fedt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Balti grønsager - 1 g fedt

Balti-mad er formentlig opstået i opstået i Pakistan. Dette ses også i rettens brug af krydderier i form af garam marsala, spidskommen og okra der ofte bruges i det asiatiske køkken.
4 personer

250 g grofthakkede kartofler
250 g haricots verts, rensede
1 rødløg, skåret i tynde både
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
nogle få knuste kardemomme"korn"
1 rød chili, frøene fjernet og derefter finthakket
125 g okra, skåret i mindre stykker
800 g tomater fra dåse
en knivspids garam masala
salt og peber
korianderblade til pynt
 
*
Kom kartofler og bønner i en stor gryde.
Hæld vand over, så det dækker, og lad det koge i 10 minutter.
Hæld vandet fra, men gem både grønsager og kogevandet.
Opvarm en teflonbelagt wok og tørsteg løget i 5 minutter.
Rør krydderier i og steg videre i 1 minut.
Kom kartofler, bønner og en smule af kogevæsken i wokken til løgene.
Rør derefter chili, okra og tomater i blandingen sammen med eventuel saft.
Lad blandingen simre i 20 minutter.
Smag til med salt og peber og tilsæt garam masala.
Lad retten simre i yderligere 5 minutter og server pyntet med korianderblade.
 
kJ 389; protein 5 g; fedt 1 g; kulhydrat 17 g
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.154 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?