Logo

Bamses bøf + Bagte blommer med råcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Utrolig lækker opskift på lynstegt bøf serveret med sauce, pomfritter og smørrystede ærter. Herudover opskift på en tilhørende dessert i form af bagte blommer med råcreme.

Bamses bøf

3 spsk mayonnaise

3 spsk cremefraiche

1/4 spsk estragoneddike

salt og peber

2 spsk reven peberrod

1 knsp sukker

2-3 spsk klippet persille

4 tykke skiver okseklump eller -inderlår

smør eller margarine

2 store tomater brøndkarse

Tilbehør: pommes frites, smørrystede ærter

*

Rør en sauce af mayonnaise, cremefraiche, estragoneddike, salt, peber, peberrod og sukker.

Tilsæt den finklippede persille.

Brun bøfferne i rygende varmt fedtstof, dæmp varmen og steg dem 2-3 minutter på hver side.

Drys med lidt salt og peber og læg dem i opvarmet fad.

Halver tomaterne og rist dem i samme fedtstof som bøfferne.

Læg ½ tomat på hver bøf og hæld saucen over i serveringsøjeblikket.

Pynt med brøndkarse og server pommes frites og smørrystede ærter til.

Madopskrift billede

Bagte blommer

800 g store, faste blommer

3 spsk sukker

¼ knsp kanel

¼ tsk stødte nelliker

50 g skoldede, smuttede mandler

1½ spsk smør

Tilbehør: iskold cremefraiche eller Råcreme - se Tillæg

*

Halver blommerne, fjern stenene og læg dem med skærefladen opad i enkelt lag i smurt, ildfast fad.

Drys sukker og krydderier samt hakkede mandler over og dryp med smeltet smør.

Stil fadet 15 minutter i 200°C varm ovn - og server desserten varm med iskold cremefraiche eller råcreme.

Råcreme

2 æggeblommer

2 spsk flormelis

rom, sherry

citron- eller appelsinsaft

2 dl piskefløde

*

Rør æggeblommerne hvide med sukkeret og smag til med rom, sherry, citron- eller appelsinsaft.

Vend den stiftpiskede fløde i umiddelbart før serveringen.

Variation: smag cremen til med vaniljesukker - ca. 1 tsk - i stedet for rom etc.

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.761 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Spækket karpeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kalvebov med timian og hvidvin + Vaniljecreme på bærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Sushi med æggepandekageDenne sushi er en sødet ægge-pandekage, der serveres til sidst, som en slags dessert.
• Stikkelsbærgrød med flødeskumDesserten er en dejlig klassiker: Grød kogt på stikkelsbær. Har du friske hyldeblomster...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os