Logo

Bankeflæsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bankeflæsk minder meget om retten bankekød, der bruges, som navnet antyder, dog flæsk i denne ret, samt kærnemælk. Server gerne retten med kogte kartofler og grønne bønner samt pyntet med persille.

 

750 g stribet flæsk
50 g hvedemel
25 g smør
5 dl kærnemælk eller sur fløde
Evt. kulør
Salt og peber
Persille
Tilbehør: Kogte kartofler, grønne bønner
 
Flæsket skæres i skiver, som bankes flade.
Skiverne vendes i hvedemel og brunes i smør i en gryde.
Derefter tilsæt­tes kærnemælk og retten koger i 45 min.
Tilsæt evt. lidt kulør og smag saucen til med salt og peber.
Pynt med persille og server med kogte kartofler og bønner.
 
Tips: Anven­delsen af kærnemælk vil sikkert få saucen til at skille, men sådan skal det åbenbart være.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.482 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1345515-09-2022 12:20:14 Peter Clausen
Jeg var på Tech college Aalborg (food) og en dag blev vi bedt om at finde og eventuelt tilberede en egnsret. Min kammerat og jeg fandt opskriften på "banke flæsk", som ingen (absolut ingen) af kokkene, havde hørt om nogensinde !!! Da de så hører at der skal kærnemælk i retten, så blev retten "udtaget" til tilberedning.....det gjorde vi så og samtlige kokke pointerede, at det så ulækkert ud med skilt kærnemælk i gryden, men da retten var færdig og der skulle smages på maden, så var alle ovenud imponerede og tilkendegav, at det absolut var noget de skulle prøve igen 🤔😎👍✌️🇩🇰.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad er vigtigst efter valget?





Effektiv reklame - klik her