Logo

Bankekød med marineret hvidkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bankekød er en dejlig vinterspise. Her serveres retten, traditionen tro, med kartoffelmos samt lidt utraditionelt men lækkert marineret hvidkål. Retten serveres gerne pyntet med persille.

 

1 kg kalve- eller okseklump, bov eller tykkam
lidt hvedemel
300 g løg
2 hvidløgsfed
3/4 l kalvefond eller vand
3-4 laurbærblade
knust sort peber
 
Tilbehør:
1 kg jævne kartofler
2 dl sødmælk
100 g smør
1/4 bundt persille
 
Kål:
1/4 hvidkål
lidt citronsaft
2 hvidløgsfed (fintskåret)
lidt hakket chili
lidt plukket mynte
 
Det afparerede kød skæres i rimeligt store skiver på cirka 2 cm tykkelse, på tværs af kødtrådene.
Herefter bankes hvert stykke kød med en kødhammer eller noget andet tungt.
Krydr nu hvert stykke kød med salt og peber.
Vend kødet i hvedemel på begge sider og kom det på en varm pande i lidt madolie.
Brun nu hvert stykke kød gyldent på begge sider.
Kom det derefter over i en braisergryde.
Hak løget groft sammen med hvidløg og sauter begge dele på samme pande, som kødet blev stegt på.
Tilsæt så kalvefonden og laurbærblade samt knust sort peber.
Bring det i kog og hæld derpå over kødet i braisergryden.
Dæk gryden med et låg og braiser nu kødet helt mørt i ovnen ved 185°C i cirka 30 minutter.
Når kødet er mørt, fjernes låget, og saucen koges nu let ind.
Tilbehør: skræl kartoflerne og kog dem helt møre i rigeligt vand.
Sigt så vandet fra og damp nu kartoflerne godt af og mos herefter med et piskeris.
Kom mælk og smør i en gryde og varm op, tilsæt nu de moste kartofler og pisk sammen. Krydr med salt og peber.
Kål: vask og skyl hvidkålet godt og dryp af.
Snit derefter i mindre stykker og kom dem i en skål.
Krydr med salt og peber, citronsaft, hvidløg og olivenolie samt chili og vend godt sammen.
Kom derefter mynte i.
Server nu bankekødet i braisergryden med lidt grofthakket persille oven på og mosen ved siden af.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.307 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hjerteragout med skalotteløgEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• SommerkalkunEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kalkun på grøntEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Frugtsalat med honning-yoghurtcremeDesserten en frisk frugtsalat med honning rørt yoghurt - æbler, pærer, bananer,...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os