Logo

Bayersk pølse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hvis du har mod på at lave pølser så prøv disse tyskinspirede bayeriske pølser med enten svinekød eller kalvekød- Husk at det tager tid at lave, da de skal både saltes, hænges i lufttræk og røges.

 

1 1/2 kg magert svinekød eller kalvekød
1 kg spæk
65 g salt
1 tsk salpeter
1 tsk st. peber
1/2 tsk st. nelliker
1/2 tsk allehånde
1 tsk sukker

Kød og spæk hakkes 8 gange gennem kødmaskinen, æltes med krydderier og suppe til en lind grød, stoppes derefter i smalle medistertarme (helst i lammetarme, men de er meget dyre). Tarmen drejes et par omgange for hver 12 cm skiftevis til venstre og højre side og må ikke fyldes for stærkt.
Pølserne saltes ca. 5 timer i mættet saltlage, aftørres og hænges i lufttræk 1 døgn, før de røges 1 døgn. Holder sig i den kolde årstid kun ca. 1 uge. Ønskes de opbevaret længere, kan de henkoges.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.501 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Skovduer med sveskerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Janssons fristelse - Marie'sEn af de svenske retter med kartofler og fisk
• Stegt kalvekød med lun ostesalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokolate Bread & Butter PuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os