Logo

Bayersk pølse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvis du har mod på at lave pølser så prøv disse tyskinspirede bayeriske pølser med enten svinekød eller kalvekød- Husk at det tager tid at lave, da de skal både saltes, hænges i lufttræk og røges.

 

1 ½ kg magert svinekød eller kalvekød
1 kg spæk
65 g salt
1 tsk salpeter
1 tsk st. peber
½ tsk st. nelliker
½ tsk allehånde
1 tsk sukker

Kød og spæk hakkes 8 gange gennem kødmaskinen, æltes med krydderier og suppe til en lind grød, stoppes derefter i smalle medistertarme (helst i lammetarme, men de er meget dyre). Tarmen drejes et par omgange for hver 12 cm skiftevis til venstre og højre side og må ikke fyldes for stærkt.
Pølserne saltes ca. 5 timer i mættet saltlage, aftørres og hænges i lufttræk 1 døgn, før de røges 1 døgn. Holder sig i den kolde årstid kun ca. 1 uge. Ønskes de opbevaret længere, kan de henkoges.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.789 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her