Logo

Bedesteg med rosmarin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En bedesteg er en steg af kødet fra en kastreret vædder. Her laves det på bedekølle med rosmarin, hvidløg og hvidvin. Lav eventuelt stegen i bradebade med kartofler som på billedet.

 

4 personer

 

1 bedekølle
2 tsk rosmarin
4 fed hvidløg
1 ½ dl olie
1 tsk salt
½ tsk peber
5 dl hvidvin

 
Bedekøllen aftørres, de 4 hvidløgsfed renses, halveres og de stikkes i kødet med en urtekniv.
Olie, salt, peber og rosmarin røres sammen og køllen pensles med marinaden. Den stilles i en 200ºC varm ovn i 1 ½ time og vendes af og til.
Den sidste halve time hældes hvidvin over lidt efter lidt.
Når kødet er mørt koges lagen fra bradepanden ind og passeres igennem en sigte og der laves en god sauce af lagen.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.780 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?