Logo

Bedekølle i sæk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv denne opskrift på bedekølle, eller lammekølle, i sæk. Retten hedder sådan, fordi køllen koges i et klæde for at holde formen. Server med smørdampede grøntsager og kartofler.

 

 

1 bedekølle (eller lammekølle) på ca. 2 kg
reven muskatnød
1 spsk rosmarinnåle
1 suppevisk
3 l. vand
10 hele hvide peberkorn
1 stort laurbærblad

Indgnid køllen meget grundigt med salt og reven muskatnød.
Bred et bomulds- eller lærredsklæde i passende størrelse ud, læg
køllen på klædet og drys med rosmarinnåle.
Knyt klædet fast omkring køllen eller, endnu bedre, sy klædet sammen
om køllen.
På den måde beholder den sin pæne facon.
Bring vandet i kog i en stor gryde.
Kom suppevisk, peberkorn, laurbærblad og salt i vandet og læg køllen i.
Når vandet igen koger, skrues ned for varmen, og bedekøllen simrer for
svag varme og under låg i 1 ½-2 timer.
Derefter tages køllen ud af sækken, får lov til at trække 10-15
minutter, og skæres for ved bordet.
Hertil passer smørdampede grønsager (gulerødder, bønner, ærter),
glaserede løg, stegte kartofler eller en pikant sauce og kogte kartofler.

Tips: Kloge folk hævder, at en kogt kølle er langt saftigere, end en
stegt nogen sinde kan blive.
Denne opskrift stammer oprindeligt fra ”merry old england” men også i
USA sværger man til denne måde at tilberede bedekølle på.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.930 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?