Logo

Bekkasiner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
 og så med armagnac eller god eau de vie. Denne ret er bare så lækker at den kun burde serveres for ens allerbedste venner og rødvinen skal være i top - en Haut-Medoc måske ...

8 bekkasiner
400 g skorzonerrødder
1 dl vand
1 tsk hvedemel
1 citron
30 g lufttørret skinke i julienne
2 spsk gåsefedt
20 g smør
½ dl Armagnac eller Eau de Vie de Vieille Prune
8 enebær
4 timiankviste samt salt, peber
 
Pluk bekkasinerne og tøm dem.
Gnid dem med salt ag peber og brun dem i gåsefedt i en gryde, der kan gå i ovnen.
Tilsæt enebær, timian og skinkestrimler.
Hæld Armag­nac over, læg låg på og stil gryden i en 210ºC ovn i 8-10 minutter.
 
Skræl skorzonerrødderne og skær dem i 2 cm lange stykker og derefter i "tænd­stikker".
Kog rødderne al dente i vand tilsat hvedemel, så de beholder den hvide farve, saf­ten af ½ citron og salt.
Hæld vandet fra.
Rist skorzonerrødderne i smørret lige inden servering og anret dem omkring bekka­sinerne.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.770 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her