Logo

Bergfisk med sennepssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv denne spændende ret med bergfisk -eller klipfisk, som det også kaldes med sennepssauce, der er den fortrukne sauce til torsk. Server gerne kogte kartofler til retten. Dette er en fynsk egensret.  

 

800 g klipfisk
Mælk
Hvedemel
Sennepskorn eller fiskesennep
Evt. smør
Tilbehør: Kogte kartofler
 
Klipfiskene udvandes i 24 timer.
Vandet skiftes et par gange undervejs.
Fiskene koges i vand i ca. 15 min.
Der laves en jævning af hvedemel og mælk.
Sennepskornene males med lidt vand eller mælk og koges op med jævnin­gen.
Man kan lave en opbagt sauce af smør, hvedemel og den udrørte sennep eller man kan anvende fiskesennep.
 
Sennepssauce er den fore­trukne sauce til kogt torsk, men man kan også servere den til andre fisk. Overalt på Fyn har man spist Klipfisk eller Bergfisk, som de kaldes. Nogle kalder dem også for Skagentorsk.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.939 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
22726-01-2015 20:04:15 allan nielsen
hej jeg kender best klipfisk fra syden med kikærter og hårdkogte æg som nytårsret

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?