Logo

Biksemad med pølse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Biksemad med pølse

 

Biksemad kan dit lave med stort set hvad dit har i dit spisekammer. Her har vi blandet gode sager fra grønsagsskuffen med lidt pølse.

• Prøv om du kan finde en mager pølse. • Grønne bønner er rige på mineraler og fibre.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 10-15 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Biksemad med pølse

400 g røget medister

600 g kartofler

½ peberfrugt, af hver: gul, rød og grøn

½ porre

½ spsk smør eller margarine

200 g frosne bønner

1 nip salt

1 nip peber

1 spsk reven peberrod

4 æggeblommer

 

* Fremgangsmåde:

1 Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.

Skyl peberfrugterne og fjern kerner og sidevægge. Skær dem i tern.

Skyl porren og skær den i tern.

 

2 Smelt fedtstoffet på en pande.

Svits kartofler og grønsager et par min. ved jævn varme.

 

3 Skær pølsen i tern og kom dem på panden.

Lad dem stege med i ca. 5 min.

Tilsæt bønnerne evt. skårne i bidder.

Bønnerne behøver ikke optøs før.

 

4 Steg retten under omrøring til kartoflerne er møre.

Krydr med salt og peber. Drys peberroden over.

Vælg helst salmonellafrie æg, del dem og anret en halv æggeskal på biksemaden med blommen i.

Anret på varme tallerkener og stil en æggeskal med æggeblomme ovenpå hver portion.

Server straks.

 

Tips & råd 


Biksemad med pølse

Findel grønsagerne ved hjælp af en rigtig god kokkekniv. Del kartoflerne i halve, læg snitfladen mod skærebrættet, så den ligger fast. Del den så en gang til parallelt med snitfladen og derefter 2-3 gange lodret på langs. Skær derefter strimlerne tværs over. Peberfrugten deles i halve. Fjern kerner og mellemvægge. Skær så peberfrugterne i strimler og så i tern. Pølserne skæres i skiver, som du lægger ovenpå hinanden og skærer i strimler.

 

SERVERINGSFORSLAG

Creme fraiche, mango chutney eller HP-sauce er godt tilbehør.

Eller prøv med syltede rødbeder og spejlæg til.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 487 = kJ 2045

Kulhydrat 34 g Protein 18 g Fedt 31 g (57%) Fibre 6 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.536 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her