Logo

Biksemad med spejlæg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Her er en opskrift på den typiske biksemad serveret med spejlæg og Worchestershire-sauce. Biksemaden kan dog varieres i det uendelige afhængig af hvilke rester, man lige har i køleskabet.

 

Eggs 'n' Hash - 4 - 6 personer

4 spks. vegetabilsk olie eller baconfedt
2 forårsløg - hakket
2 røde peberfrugter - halveret, udkernet og skåret i 1 cm. store firkanter
2 grønne peberfrugter - halveret, udkernet og skåret i 1 cm. store firkanter
2 store kartofter á ca. 200 g skrællet og skåret i 1 cm. store terninger
Salt og friskkværnet sort peber efter smag
5 dl sprængt eller kogt oksekød skåret i 1 cm. store stykker
1/2 tsk paprika
1 spks. frisk timian eller 1/2 spks. tørret
4-6 store æg
1 dl hakket persille eller koriander
Serveres med Tabascosauce eller Worcestershire-sauce

1. Opvarm olien i en stor, dyb stegepande med et tætsluttende låg ved middel varme. Tilsæt forårsløg, røde og grønne peberfrugter, kartofler, salt og peber. Steges i 8 min. under jævnlig omrøring, til kartoflerne er møre, når man stikker i dem med spidsen af en kniv og snitfladerne er sprøde. Vær forsigtig med ikke at mase kartoflerne. Tilsæt om nødvendigt panden lidt ekstra olie eller fedt.

2. Rør kød, paprika og timian i og varm retten igennem. Smag til med krydderier, og lad retten stå ved laveste varme.

3. Med bagsiden af en trægrydeske laves så mange fordybninger i biksemaden, som der er æg til. Slå et æg ud i alle fordybningerne.

4. Læg låg på panden og steg æggene i ca. 10 min. til de er faste, men stadig bløde i blommen. Drys persille eller koriander over. Serveres straks direkte fra panden med Tabascosauce eller Worcestershire-sauce efter smag.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.523 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bøf med baconstrimlerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Muslingegryde ItalienskDet smager af hav! Lækre muslinger, solmodne tomater og middelhavskrydderier fører...
• DådyrrygEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Banankage 10 fedt %Prøv denne lækre banankage med kun 10 % fedt. Prøv eventuelt at putte lidt citronsaft...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os