Logo

Braiserede andelår med rispilaf

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Braiserede andelår med rispilaf

 

En god simreret med andelår serveret med en krydret risblanding med tranebær.

2 personer. Er du alene så halver portionen.  Arbejdstid: 35 min. Koge/stegetid: 1 time.

 

#

2 andelår

salt og peber

1-2 løg

2 gulerødder

2 stilke bladselleri

2 stilke frisk rosmarin

½ liter hønse- eller grønsagsbouillon

 

Rispilaf:

2 skalotteløg

1-2 fed hvidløg

1 spsk olie eller smør

150 g risblanding med vilde ris

¼ tsk stødt allehånde

¼ tsk stødt kanel

¼ tsk chiliflager

4 dl hønse- eller grønsagsbouillon

75-100 g friske eller frosne tranebær

½-1 tsk sukker

2-3 spsk hakket persille

*

 

Brun andelårene på alle sider på en varm pande.

Krydr dem med salt og peber, og tag dem af panden.

 

Rens løg og grønsager, og skær dem i grove stykker.

Brun grønsagerne i det afsmeltede fedt på panden i ca. 5 min.

Læg dem i et ovnfast fad sammen med rosmarin, og krydr med salt og peber.

 

Læg andelårene på grønsagerne, og hæld bouillon ved, så det kommer op omkring lårene, men ikke dækker dem.

Sæt fadet i ovnen ved 170 °C i 45-60 min. til kødet er mørt og skindet sprødt.

 

PILAF: Pil og hak skalotteløg og hvidløg.

Sauter dem blanke i en gryde med olie i 5 min.

Vend risblandingen i, og tilsæt krydderier og bouillon.

Lad risene simre under låg i 5 min.

Vend tranebærrene i risene, og lad dem simre under låg i yderligere ca. 10 min (se pakkens anvisning) til risene er møre og har absorberet væsken.

Smag til med sukker, salt og peber og tilsæt hakket persille.

 

Server lårene direkte fra fadet med rispilaf som tilbehør.

 

Braiserede andelår med rispilaf


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 256 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Andebryst med græskar og rød karryPrøv at spise and på en helt ny måde. Her har vi stegt andestykker sammen med græskar,...
• Grydestegt vildandEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Grydestegt gråandEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblekage med kanel-isDet søde punktum er en rigtig vinterdessert: Æblekage med kanel-is
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os