Logo

Braiserede rødtungefileter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Rødtunge regnes for en af de fineste spisefisk. Fisken har hvidkød og en sødlig smag. Her laves braiseres rødtungenfileten med champingnon og lød. Server retten med kartoffelmos og hakket persille.


4 Personer

600 g rødtungefilet
40-45 g margarine
1/2 dl tør hvidvin
2 små løg
2 gulerødder
peber og 1 spsk salt  
Pynt (kan udelades):
200 g champignon
20 g margarine

*


Løgene hakkes groft, og gulerødderne skæres i terninger.

Steges gyldne i en gryde med 20 g margarine.

1/2 tsk salt + 1/2 dl vand tilsættes, et låg lægges på, og grønsagerne damper svagt til gulerødderne er halvmøre. Rør af og til.
Grønsagerne anbringes i et passende stort ovnfast fad.

I fadet anbringes de afdryppede fiskefileter, som bukkes sammen på midten.

Resten af margarinen fordeles i små klatter på fisken, salt og peber drysses over, og til sidst tilsættes 1/2 dl tør hvidvin.
Fisken braiseres i en forvarmet ovn ca. 15-20 minutter ved 225ºC.
Dryp af og til med væden.
Fisken pyntes med ristede champignon og serveres med kartoffelmos og hakket persille.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 665 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• FredagsgrydeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pizza med kartofler, squash og persilleolie Bag en sprød pizza med enkelt grønsagsfyld, og dryp den med en frisk persilleolie...
• Grillede marinerede nakkekoteletterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• CitronisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os