Logo

Braiserede rødtungefileter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødtunge regnes for en af de fineste spisefisk. Fisken har hvidkød og en sødlig smag. Her laves braiseres rødtungenfileten med champingnon og lød. Server retten med kartoffelmos og hakket persille.


4 Personer

600 g rødtungefilet
40-45 g margarine
½ dl tør hvidvin
2 små løg
2 gulerødder
peber og 1 spsk salt  
Pynt (kan udelades):
200 g champignon
20 g margarine

*


Løgene hakkes groft, og gulerødderne skæres i terninger.

Steges gyldne i en gryde med 20 g margarine.

½ tsk salt + ½ dl vand tilsættes, et låg lægges på, og grønsagerne damper svagt til gulerødderne er halvmøre. Rør af og til.
Grønsagerne anbringes i et passende stort ovnfast fad.

I fadet anbringes de afdryppede fiskefileter, som bukkes sammen på midten.

Resten af margarinen fordeles i små klatter på fisken, salt og peber drysses over, og til sidst tilsættes ½ dl tør hvidvin.
Fisken braiseres i en forvarmet ovn ca. 15-20 minutter ved 225ºC.
Dryp af og til med væden.
Fisken pyntes med ristede champignon og serveres med kartoffelmos og hakket persille.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 960 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?