Logo

Braiseret gedenakke med bagte rodurter og tørret fennikel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Det lyder andeledes, men smager fantastisk: braiseret gedenakke. Hvis du vil give din gæster en kulinarisk oplevelse og noget at tale om, så prøv denne ret. Let og lækker aftensmad.


3 Personer

Gedenakke, ca. 500 g reelt kød
Til braisering:
Ca. 200 g blandede rodurter
2 dl hvidvin
4 dl gedebouillon eller vand
4 fed knust hvidløg
Et par kviste rosmarin
olivenolie
salt og peber

Bagte rodurter:
600 g blandede rodurter (renset, skrællet vægt); fx. gulerødder, knoldselleri, pastinak, persillerod
6 fed hvidløg
½ tsk stødt fennikel
olivenolie
salt og peber

*

Indstil oven på 180ºC varmluft. Istandgør et lille kilo blandede rodurter. Brug fx. skræller og ende og spidser til braiseringsunderlaget og resten til de langtidsbagte rodurter. Snør nakken med bomuldssnor så den bliver nogenlunde lige tyk over det hele. Krydr med salt og peber. Brun stegen grundigt i olivenolie, krydr igen. Tag stegen op, rengør panden. Skær rodurterne i mindre stykker. Sauter dem i olivenolie med hele, knuste fed hvidløg og fennikel, krydr med salt, peber og stødt fennikel. Hæld rodurterne i et ovnfast fad, dæk med alufolie.
Steg rodurteresterne let på samme pande tilsæt hvidløg og rosmarin. Kog panden med af med hvidvin og vand/bouillon. Læg kødet tilbage og braiser stegen ca. 1 time. Vend den en gang undervejs. Bag rodurterne nogenlunde lige så længe.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.259 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her