Logo

Braiseret kalvebov med rodfrugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her er opskriften på en lækker vinterret. En klassisk simreret bestående af braiseret kalv med rodfrugter. Retten er forholdsvis let at lave og har massere af smag. Lækker aftensmad til familien.


750 g kalvebov uden ben eller ca. 900 g med ben
10 g smør eller margarine
1 spsk lie
1 tsk salt
lidt peber
4 dl vand
2 kviste timian eller 1 tsk tørret
2 kviste persille
2 laurbærblade
300 g løg
250 g persillerødder
150 g rødbeder
2-3 tsk majsstivelse

*

Brun kødet let i smør eller margarine og olie i en stor stegegryde. Drys salt og peber på.

Hæld vandet ved, og læg krydderurter i gryden. Læg låg på gryden, og lad kødet simre ved svag varme, til det er mørt, ca. 1 ½ time.

Pil løgene, og skræl rodfrugterne. Skær løg og rødbeder i både, gulerødder og persillerødder i stave.

Læg alle grønsagerne ned til kødet i gryden, og kog dem møre i skyen under låg, ca. 15 min. Tilsæt mere vand, hvis retten ser lidt tør ud.

Hæld skyen fra, og si den. Jævn skyen med majsstivelse udrørt i vand, og kog saucen igennem. Smag til med salt og peber.

Skær kødet i skiver , og læg det på et fad sammen med grønsagerne. Servér saucen ved siden af.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.186 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Grillede I juleaften?

Effektiv reklame - klik her