Logo

Braiseret kanin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvis du vil serverer noget spændende og udfordrende ret for dine gæster, så prøv denne opskrift på braiseret kanin. Server gerne med en god flaske vin.


4 Personer

1 kanin på ca 1,5 kilo
3 røde eller gule peberfrugter
3 fed hvidløg
1 stilk rosmarin
2 dl hvidvin
50 g sorte oliven (stenfri vægt)
olivenolie

*
server eventuelt med pasta som på billede.  


Skær lårene og forbenene fra kaninryggen. Gem eventuelt forbenene til andet formål (se Kaninfrikadeller). Skær ryg og brystbenene fra således at ryg- og brystkød er ét sammenhængende stykke. Skær benene ud af overlårene. Skær den tynde ende fra rygkødet (den der sidder nærmest hovedet). Hak de sorte oliven fint. Skær leveren i strimler og vend strimlerne med oliven. Krydr med salt og peber. Fordel denne blanding på rygkødet og de udbenede overlår, der krydres. Bind op som en roastbeef.
Brun de små stege i olivenolie i en stegegryde. Tag dem op. Knus hvidløgsfedene, skær peberfrugterne i mindre stykker og sauter dem let i gryden med rosmarinkvisten i gryden. Hæld hvidvin på og kog op. Kom kødet tilbage i gryden, sæt låg på og lad retten simre 15-20 minutter i en 225ºC varm ovn. Tag kødet op og lad det trække 5-7 minutter før det bindes op, og trancheres. Smid rosmarinen ud, og blend resten til sauce. Smag til med salt, peber og evt. hvidvin, og giv til kødet som sauce, sammen med.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.656 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her