Logo

Braiseret svinefilet med æbler og løg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvis du vil servere en lækker ret fuld af smag til familie eller gæster så prøv denne opskrift på braiseret svinefilet serveret med æble og løg.


8 personer

1,6 kg svinefilet
4 æbler
4 store løg
olivenolie
hvidvin
timian
salt og peber

 
Til braisering


1 æble
1 stort løg
1 lille stk selleristilk
4 fed hvidløg
timian og rosmarin
½ liter hvidvin
salt og peber
vand
olivenolie
smør,
evt. citronsaft

*

Svinefileten gnides med olivenolie, krydres med salt og peber.
Gulerod, æble, løg, selleristilk i tern, samt persillestilk og hvidløg kommes omkring stegen i en dyb bradepande.
Dryp med olivenolie. Stil den i ovnen ved 220°C, når steg og urter har taget farve, tilsættes hvidvin, timian og rosmarin.
Skru ovnen ned til 170-180°C.
Stegen skal i alt have mellem 45-55 min. alt efter størrelse.
Hvis den er ved at gå tør for væde, tilsæt vand, evt. lidt mere vin.
Når stegen er færdig, tages den ud og væden sies fra.
Denne koges ind og piskes med lidt koldt smør.
Smag til. Hold stegen varm.

I mellemtiden til garniture:
Løg i grove stykker sauteres i olie, groft skårne æbler tilsættes.
Når de har fået farve tilsættes lidt hvidvin og de koges til de er bløde.
Smag til med salt og peber.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.522 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?