Logo

Chili med svinekød og bønner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Chili med svinekød og bønner

 

Vi har brugt nogle velsmagende nakkekoteletter og store smørbønner til denne variant af chili con carne. Fuld af smag.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: i alt 1½ time

 

#

200 g tørrede smørbønner

1 laurbærblad

5 stilke timian

5 fed hvidløg

4 nakkekoteletter

2 store løg

1 grøn peberfrugt

2 spsk olie

1 dåse koncentreret tomatpuré

2 dl vand

1 rød chili

500 g cherry tomater

salt og peber

 

Tilbehør:

3 modne avocadoer

1 limefrugt

4 fuldkornstortillaer

1 lille rødløg

1 bundt frisk koriander

*

 

Sæt bønnerne i blød i en stor skål med rigeligt koldt vand.

Lad bønnerne stå i køleskabet i mindst 8 timer og gerne et helt døgn (eller se TIPS nederst).

 

Hæld udblødningsvandet væk, og kog bønnerne op i rigeligt friskt vand.

Tilsæt laurbær, timian, og 3 upillede hvidløgsfed.

Lad bønnerne koge i ca. 1 time, til de er møre, men ikke kogt ud.

Dryp af i en sigte.

 

Skær koteletterne i strimler, løgene i skiver og peberfrugten i terninger.

 

Brun kødet i en varm stegegryde med olie.

Tilsæt løg og peberfrugt, og svits i et par min.

Tilsæt tomatpuré, vand og bønner, og kog det godt igennem.

Skru ned, og lad retten simre i 20 min.

 

Pil og hak de sidste 2 fed hvidløg.

Skyl chilien, og hak den.

Skyl cherry tomaterne, og skær dem i halve.

Vend det hele i gryden, og kog retten igennem. Smag til med salt og peber.

 

Halver avocadoerne, kasser stenene, og skrab frugt kødet ud i en skål.

Mos det sammen med limesaft og salt.

 

Varm tortillaerne under ovngrillen.

Smør avocadomos på tortillaerne, og skær dem i trekanter.

Drys med finthakket rødløg.

 

Server chili con carnen med tortillastykkerne, og drys med hakket koriander.

 

TIPS: Smørbønner kaldes også limabønner.

Det er den største af de tørrede bønner, man kan købe her i landet.

Bønnen lever op til sit navn, da den har en lækker, cremet smag og konsistens.

Du kan bruge alle slags bønner til denne ret også bønner på dåse.

 

TIPS: Du kan godt koge tørrede bønner uden at udbløde dem først:

Skyl 500 g tørrede bønner, og læg dem i en tykbundet gryde.

Hæld 2½ liter koldt vand på, giv dem et opkog, og lad bønnerne koge i 10 min.

Tilsæt 2½ tsk salt. et par fed hvidløg, et par laurbærblade. 1 lille løg og evt. et par skefulde olie. Læg låg på gryden, og lad bønnerne SIMRE på komfuret eller i ovnen ved 160 °C. til de er møre det vil tage 1½-2½ time alt efter bønnernes type og alder.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 261 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kotelet CumberlandDenne klassiske britiske favorit fra det engelske køkken med en frisk og syrligt-sød...
• Svinekotelet sursødSennepsglaserede svinekoteletter med en pikant sursød smag. Sammen med dampet broccoli...
• Gris med stegte asiatiske grønsager og risSvinekoteletter med stegte, asiatiske grøntsager og ris er en god hverdagsret med masser...
• Bananer i appelsinsauceSpændende dessert med banan, appelsinsauce, mandler og portvin.
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os