Logo

Chiligryde med rissalat..

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Chiligryde med rissalat..

Rissalat:

3 dl grønsagsbouillon

2 dl løse ris, parboiled (ca. 160 g)

Chiligryde:

2 grofthakkede løg (ca. 100 g)

2 små hakkede fed hvidløg

25 g smør eller andet fedtstof

500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)

1 frisk chilipeber

1 dåse bønner i chilisauce (ca. 500 g)

1 dl vand

1 spsk sød chilisauce

1 tsk groft salt

Dressing:

1,5 dl cremefraiche 18%

1 lille knust fed hvidløg

½ tsk groft salt

friskkværnet peber

Rissalat, fortsat:

1 grøn peberfrugt i strimler (ca. 100 g)

1 rød peberfrugt i tern (ca. 100 g)

1 dl hakket frisk persille

 

Rissalat: Bring bouillonen i kog i en tykbundet gryde og tilsæt risene under omrøring.

Kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min.

Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Lad dem køle af.

Chiligryde: Svits løg og hvidløg i gyldent smør i en tykbundet gryde.

Tilsæt kødet og svits det med, til det smuldrer og har skiftet farve.

Flæk chilipeberen på langs, og fjern kernerne under rindende vand med en spids kniv.

Hak chilipeberen (2 tsk i alt) og tilsæt sammen med de øvrige ingredienser.

Lad chiligryden koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.

Dressing: Vend forsigtigt cremefraiche sammen med hvidløg, salt og peber. Smag dressingen til.

Rissalat, fortsat: Bland de afkølede ris med peberfrugter og persille og anret det i en salatskål. Server dressingen til.

 

Tips: Chiligryde kan serveres med tacoskaller. Fryseegnet: Ja.

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 649 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Havtaskekæber med vintergrønt og vermouthsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Skinkeschnitzler a la saltimboccaSaltimbocca er en dejlig nem italiensk ret, som traditionelt tilberedes med kalveinderlår...
• Italiensk festgrydeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Frugt marineret i hyldeblomstEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!