Logo

Citronmarineret kalvelever

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Citronmarineret kalvelever

Her bliver kalveleveren marineret, og det giver en lidt syrlig smag og en noget anderledes konsistens.


½ dl citronsaft

½ dl olie

2 spsk hakket persille

2 tsk tørret timian

1 tsk salt

¼ tsk peber

500 g kalvelever i strimler

3 spsk hakket persille

3 spsk klippet purløg

3 tomater i store tern (ca. 225 g)

½ tsk salt

1 knsp peber

2 løg i tern (ca. 200 g)

2 courgetter i grove strimler (ca. 500 g)

1 spsk olie

½ tsk salt

¼ tsk peber

 

Tilbehør: 4 dl parboiled ris (320 g)


Pisk en marinade af citronsaft, olie, persille, timian, salt og peber.

Vend kalveleveren i marinaden og lad den trække i køleskabet i 24 timer.

Bland persille, purløg og tomat med salt og peber i en skål og stil det til side. Sauter løg og courgetter i olien på en pande eller i en gryde i 3 min.

Tag grønsagerne op.

Si marinaden fra kalveleveren ned på panden eller i gryden og varm ved jævn varme i ca. 2 min.

Vend de sauterede grønsager med leveren, og varm retten i 2 min., og smag til med salt og peber.

Anret grønsager og lever på et fad, og server med tomatblandingen og kogte ris.

 

Tips: Om vinteren hvor tomaterne har en hård skal er det en god ide at flå dem. Det er en temperamentssag, om man vil have kernerne med. Kalveleveren kan godt trække i 2-3 timer, hvis du ikke har så lang tid.

Grønsager pr. person: ca. 225 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.790 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her