Logo

Croque monsieur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Croque monsieur

 

Croque monsieur er et fransk ord for en varm toast af smørristede brødskiver smurt med sennep, skiver af kogt, røget skinke og bagt eller gratineret med ost. En Croque madame er det samme, men suppleres på toppen med spejlæg, der er hvælvede som en kvindes barm.

1-2 personer. Er du alene så halver evt. portionen. Arbejdstid: 20 min.  Stegetid: ca. 10 min.

#

2 store skiver surdejsbrød eller hvedebrød

30-50 g smør

1 spsk dijonsennep

4 skiver kogt skinke (evt. røget)

1 tomat

4 skiver mild ost

2 æg (hvis Croque madame)

15 g smør

salt og friskkværnet peber

Pynt: bredbladet persille

*

Croque monsieur:

Steg brødskiverne sprøde i smør på den ene side.

Smør sennep på den ristede side af brødskiverne.

Læg skinke, tomatskiver og ost oven på.

Læg brødskiverne tilbage på panden, og varm dem igennem ved svag varme i ca. 5 min.

 

Croque madame:

Smelt smør på en slip let-pande.

Slå æggene ud på panden, og steg dem ved svag varme, til æggehviderne er stivnede.

Læg et spejlæg på hver Croque madame, og nyd dem frisklavet.

Pynt med persille.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 592 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?