
 
Lækker og enkel Steak Sandwich med grovbolle, hjemmelavet
løgmarmelade og rester af oksesteg. Den helt klassiske opskrift på ægte steak sandwich
for...
Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 10 min. Ikke fryse-egnet
(1 person) 
 
#
2 tsk
mayonnaise 
2 tsk
yoghurt, max 7½ 
bearnaiseessens 
½ tsk tørret estragon 
salt og peber 
1 grovbolle 
80 g steg fx okse eller roastbeef
50 g agurkeskiver 
50 g tomatskiver 
 
Balsamicoløg: 
50 g små løg 
1 dl balsamico 
2 stjerneanis 
4 nelliker 
1 tsk peberkorn 
*
 
Pil løgene, halver dem og del dem ud i flager. 
Kog dem sagte i 10 minutter med balsamico, stjerneanis,
nelliker og peber. 
Hæld på glas og lad køle af. 
 
Rør mayonnaise, yoghurt, lidt bearnaiseessens og estragon
sammen og smag til med salt og peber. 
 
Flæk bollen og rist den. 
Smør dressingen på de to halve boller. 
Læg steg, agurk og tomat på og til slut balsamicoløg. 
 
Tips: Det er altid en god ide at sørge for, at der er en kød
rest fra middagsmaden, så du kan lave nem og hurtig frokost, fx er culotte
dejligt koldt. Balsamicoløgene kan du lave i god tid i forvejen og gemme i et
glas i køleskabet, så har du til at pifte flere frokoster op.
 
| Kalorier  |   | 420 kcal  | 
| Protein  | 239  | 22 ½  | 
| Kulhydrat  | 309  | 27 ½  | 
| Fedt  | 249  | 51 ½  | 
| Kostfibre  | 49  |   | 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin