Logo

Dampede muslinger med basilikum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 kg friske blåmuslinger
1 tsk vegetabilsk olie / vindruekerneolie
4-5 fed hvidløg
2 stilke citrongræs
6-8 røde chili
1 kop vand
1 spsk fishsauce
1 kop søde basilikumblade (Bai hurapah)

Skyl og rens muslingerne.
Pil hvidløgene og hak dem fint.
Skær citrongræsstilkene (den hvide del !) ud i papirtynde skiver
Hak chilien fint. Hak basilikumbladene groft.
Varm olien op til den ryger i en rummelig gryde eller en wok.
Tilsæt hvidløg, citrongræs og chili.
Tilsæt fiskesauce og vand og lad det hele koge ind i ca. to min.
Tilsæt muslingerne og hold retten i konstant bevægelse med en grydeske ell. lign.
Damp muslingerne i ca. 3-4 min.
Tilsæt basilikumbladene til sidst

Tips: Brug evt. Djævelsauce som tilbehør at dyppe muslingerne i.
Pas på at der ikke er nogle af muslingerne der er dårlige. Hvis nogle
ikke åbner sig, men stadigt er helt tillukkede efter at være dampet
skal du smide dem ud !
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.186 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Laks med mango og chilliurterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Berberiandebryster med pebersaucePrøv denne simple, men gode opskrift på berberiandebryst med fløde-pebersauce. Server...
• Langtidsstegt nakkekam med æblemost og selleripuréNakkekød er fedtmarmoreret og smagfuldt. Det kræver længere tids tilberedning, da grisen...
• Karamelæbler med hjemmelavet karamelEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os