Logo

Dampet Lange

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Dampet Lange

 

Lækker opskrift på lange i fad med porrer og gulerødder. Du kan bruge brosme, torsk eller kuller, og saucen laves med lidt hvidvin og fløde.

Fisk i fad med porrer og gulerødder er nem aftensmad, hvor du laver retten i ovnen.

 

I denne opskrift er der anvendt lange, som jeg synes er en fremragende spisefisk. Men du kan sagtens i stedet bruge torsk, brosme eller kuller. Eller for den sags skyld rødspættefileter, der rulles sammen. Stegetiden i ovnen er den samme.

Opskriften er til fire personer.

 

# Til lange i fad med porrer og gulerødder skal du bruge:

600 gram lange, brosme, torsk eller kuller
3 store porrer
4 mellemstore gulerødder
1 dl hvidvin
2,5 dl fløde
3 tsk sennep
1 tsk timian
salt og friskkværnet peber

600 gram små/nye kartofler
1 stort bundt persille

*

Sådan laver du lange i ovn med porrer og gulerødder:

Tjek at fisken er benfri, og del derefter i portioner.

Kom lidt salt på, og lad fisken stå et kvarter.

 

Porrerne rengøres, og husk at vaske eventuelt jord i toppen væk.

Skær i skiver på skrå.

Gulerødder skæres i tynde stænger.

Kom en stor klat smør på en pande, og sautér porrer og gulerødder let møre ved middel varme, hvor grønsagerne IKKE tager farve. Det tager cirka 10 minutter.

 

Hæld hvidvin og fløde ved, og tilsæt også sennep og timian.

Rør rundt, og hæld derefter det hele i et ildfast fad.

Krydr med salt og friskkværnet peber.

Læg fiskestykkerne over, og bag det hele i en forvarmet ovn ved 180 °C varmluft, hvor det skal have cirka 20 minutter.

 

Kog også små eller nye kartofler i letsaltet vand, hæld vandet fra og vend med masser af friskhakket persille.

Server lange i fad med tilbehør og lækre persillekartofler.

 

 

Dampet Lange

Info: Langens kød er fast, hvidt og magert. Det minder om torskens, og kan sagtens erstatte både torsk og andre torskefisk.
Anvendes kogt, dampet, stegt, grillet, røget, tørret og saltet.
Langen anvendes til den nordiske delikatesse Lutefisk (en gammel behandling af fisken med lud). Der anvendes tørfisk, som udvandes og herefter udblødes i kaustisk soda og udvandes igen. Dette kan tage op til en uge. Derefter er lutefisken klar til videre tilberedning, fx kogning eller ovnbagning.

 


 

 

 
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.768 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sprødstegt torsk med stuvet spinatPrøv denne sprødstegte torsk med stuvet spinat og syltede rødbeder. Fisken steges kun på...
• Fiskefrikadeller med ovnbagte tomaterDenne ret smager godt både varm og kold. Så lav endelig en større portion, så der er til...
• KroppingerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Muddis solbærdessertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1213723-03-2018 17:54:29 Torben
Det ville hjælpe en del, hvis der var en anslået ovntid i opskriften, så man ikke skal åbne og prikke gentagne gange som rent gætværk.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os