Logo

Deep pan-pizza

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Deep pan-pizza

 

Dette er en ægte amerikansk opfindelse. Pizzaen bages i en form, og fyldet lægges på i omvendt rækkefølge: først ost, så evt. fyld og til sidst sauce.

1 pizza til 4-6 personer. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 30 min.

#

Dej:

15 g gær

2½ dl vand

½ tsk sukker

ca. 300 g pizzamel (tipo 00)

3 spsk majsmel eller durummel

1½ tsk groft salt

3 spsk olie

 

Tomatsauce:

½ lille rødløg

1-2 fed hvidløg

1 dåse hakkede tomater

2 spsk konc. tomatpuré

2 spsk olie

1 tsk tørret oregano

evt. 1 knsp. sukker

 

Fyld:

200 g mozzarellaost

50 g parmesanost

½ spsk olie eller smør, til formen

*

Rør gæren ud i vandet (maks. 37 °C) og tilsæt sukker og mel (hold lidt tilbage).

Ælt dejen godt igennem i 5-8 min., og tilsæt salt og olie.

Dejen skal være blød og elastisk - tilsæt evt. det sidste mel, hvis dejen er for klistret.

Lad dejen hæve tildækket 1 times tid.

 

Pil løg og hvidløg og blend dem sammen med tomater, tomatpuré og olie.

Smag til med oregano, sukker, salt og peber.

 

Rul dejen ud i ca. ½ cm's tykkelse, og læg den i en smurt springform (24-26 cm).

Riv mozzarellaosten groft, og drys den over bunden.

Læg evt. fyld (se TIPS) på osten, og slut af med tomatsauce.

Riv parmesanosten fint, og drys den over saucen.

 

Sæt formen i ovnen ved 220 °C i 20-30 min, til dejen er gylden og gennembagt, og fyldet gennemvarmt.

Lad pizzaen hvile i formen i 10 min, før den skæres i trekanter.

 

TIPS TIL FYLD:

Med kød: Fordel 400 g brunet hakket oksekød ovenpå osten før saucen fordeles.

Med grønsager: Fordel 400 g blancherede grønsager ovenpå osten, før saucen fordeles.

Med kød og grønsager: Brug 250 g brunet hakket oksekød og 250 g blancherede grønsager.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 251 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rugpizza med spinat, mozzarella og chiliRugmelet i pizzadejen gør bunden ekstra sprød og giver mere smag. På toppen lægges friske...
• Hjemmebagte pizzaslices og salatDet tager ikke ret lang tid at lave en god pizzadej, og så bestemmer du selv, præcis hvad...
• Pizza bianca med skinkePizzaer uden tomatsauce kaldes "pizza'bianca': der betyder hvid pizza. Når bundene er...
• Melontærte 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os