400 g  dyresmåkød 
30 g  smør 
 salt
 peber 
 
1 løg 
2 fed hvidløg 
2 spsk  hvedemel 
1 tsk  sennepspulver 
10 knuste enebær 
2 ½ dl  rødvin eller bouillon 
2 laurbærblade  
1 kvist timian 
 
200 g  svampe (kantareller, markchampignon eller udblødte, tørrede 
skovsvampe) 
1 dl  piskefløde
Dyrekødet i tern brunes godt i smørret, hvorefter det tages op og krydres med salt og peber. 
Svits derefter de hakkede løg og hvidløg klare og drys melet over og 
rør til det er opsuget. Hæld rødvinen på og giv det et kort opkog.  
Tilsæt derefter sennep som røres ud, bouillon og krydderier. 
Læg kødet tilbage i gryden og kog ragouten under låg ved svag varme i 
30 - 40 minutter til kødet er mørt. 
Svits svampene på en pande og kom dem i ragouten sammen med fløden. 
Serveres med en grov kartoffel/sellerimos og syltede tranebær. 
Tilbehør: 
Serveres med en grov kartoffel/sellerimos og syltede tranebær.