Logo

Farsbrød og butterdejssnirkler med flødeskum og frugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Farsbrød og butterdejssnirkler med flødeskum og frugt

 

Farsbrød kan sagtens være lækker gæstemad. Her er farsen rørt med løg og revet ost og serveret med en lækker urtesauce. Desserten er sprøde butterdejsrør med flødeskum og frisk frugtsalat.

 

Farsbrød og butterdejssnirkler med flødeskum og frugt

 

Farsbrød med grønsager og krydderurtesauce

Arbejdstid: ca. 45 min. Stege/kogetid: ca. 45 min. Kødet er fryseegnet. 4-6 personer

 

#

Farsbrød:

2 løg

25 g smør

500 g hakket oksekød

250 g hakket svinekød

2 dl brødkrumme eller rasp

2 tsk groft

salt og friskkværnet peber

½ tsk knust allehånde

2 æg

2 dl kold bouillon, vand eller mælk

75 g revet ost

6-8 laurbærblade

300 g suppeurter (fx løg, gulerod, selleri)

4 dl bouillon eller vand

1 bundt persille

1 potte frisk basilikum

evt. lidt citronsaft

 

Tilbehør:

500 g gulerødder

500 g grønne bønner

1 grønt salathoved

2-3 håndfulde frisk basilikum

 

Tilbehør: pillekartofler

*

Pil løgene og hak dem fint.

Steg dem klare i smør og køl dem lidt af.

 

Rør kødet sejt med salt og krydderier.

Tilsæt et æg ad gangen og rør godt.

Tilsæt bouillon, de klarede løg og ost og rør godt.

 

Form et brød af farsen og læg det i et ovnfast fad smurt med lidt olie.

Læg laurbærblade på toppen.

Skær de rensede suppeurter i små stykker og læg dem rundt om farsbrødet.

Hæld bouillon i fadet og sæt det i ovnen ved 200 °C i ca. 50 min, til kødet er gennemstegt.

 

Blend suppeurterne med stegeskyen og persille og basilikum til ensartet konsistens og smag til med salt, peber og evt. citronsaft.

 

Server farsbrødet i skiver med sauce, dampede grønsager, kogte kartofler og salat med basilikum.

 

Farsbrød og butterdejssnirkler med flødeskum og frugt

 

Butterdejssnirkler med flødeskum og frugt

Arbejdstid: 45 min. Bagetid: ca. 10 min. 6 stk.

 

#

275 g butterdej

1 æg

2½ dl piskefløde

 

Frugtsalat:

1 mango

1 lille ananas

2 bananer

*

 

Snirkler: Skær udrullet butterdej i 6 lange stykker med en bredde på et par cm.

Fold bagepapir omkring en tom rulle køkkenrulle eller folierulle, og stop papiret ind i enderne.

Vikl en dejstrimmel omkring den.

Pensl dejen med æg og læg på en bageplade med bagepapir.

Bag i ca. 10 min. ved 225 °C.

Lad snirklerne køle lidt af og skub dem forsigtigt af røret.

Skræl/pil frugterne, skær dem i små stykker og bland dem.

Pisk fløden til blødt skum.

Fyld det i en sprøjtepose og fyld hver snirkel med flødeskum.

Server med frugtsalat.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 285 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Krydret hakkebøf med bønnesalatPrøv at variere en gammel klassiker med nye krydderier og friskt tilbehør
• BøfsandwichBøfsandwich er to stykker burgerbolle med en hakkebøf imellem: en slags variant af en...
• Krydrede hakkebøfferHer får du hakkebøffer med krydderurter og spansk kartoffelsalat. Så sæt i gang...
• BrombærskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os