Logo

Fasan på dåse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fasan på dåse

Brug indirekte grillning ved lav temperatur

Forberedelse: Ca. 30 minutter. Grilltid: 30-40 minutter

 

1 hel fasan, renset (pr person)

Krydderiblanding til vildt (se opskrift)

1 lille dåse tomatjuice

rødvin

3-4 hvidløgsfed, delt i to

¼ løg, hakket

 

Læg fasanen på et skærebræt.

Gnid hele fuglen ind med krydderiblandingen (både på ydersiden og indersiden).

Åbn dåsen med tomatjuice og miks dig en Bloody Mary eller hæld juicen over i et glas til senere brug.

Tag en skarp kniv og lavet hul i dåsen, ca. 2 cm fra toppen.

Klip toppen af dåsen med en saks.

Hæld rødvin, hvidløg, løg og lidt mere af krydderi­blandingen op i juicedåsen.

Hold fasanen med åbningen nedad og træk den over toppen af dåsen så den sætter sig godt fast på dåsen.

Træk benene på fasanen nedad så den sidder fast uden på dåsen uden at vælte.

Sæt fasanen (med dåsen) på den kølige del af gril­len.

Sæt låg på og grill fasanen i 30-40 minutter.

Tjek at fasanen er færdig ved at se om benene er begyndt at blive bevægelige.

Alternativt: Stik et hul i låret og tjek om saften der løber ud, er klar (ikke rosa).

 

Når fasanen skal tages af grillen, bør du bruge grill­handsker og en lang paletkniv.

Vær forsigtig når du trækker fasanen af dåsen.

Dåsen og »kraften« er temmelig varm!

Lad fasanen hvile i 5 minutter før den skæres ud.

Server fx med Fennikel a la André.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.704 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her