Logo

Fasanbryst rullet i lufttørret skinke og basilikum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Fasanbryst rullet i lufttørret skinke og basilikum
Billede indsendt af Anne Muñoz


Fasanbryst rullet i lufttørret skinke og basilikum - flamberet i marsala og cognac og serveret med kartoffelmousse, porre og glaserede rødløg.


# Ingredienser
1 fasan
3 tynde skiver parmaskinke, eller anden lufttørret skinke
1 bdt frisk basilikum
snor til opbinding
1 dl marsala
½ dl cognac
2 dl kraftig kalveglace
1 bagekartoffel
1 gryde med kogende vand
1 spsk cremefraiche 38%
1 spsk smør
1 hel porre
2 rødløg
2 dl rødvin
2 spsk brun farin
1 kryddernellike
2 allehånde
smør

* Tilberedning
Kartoflen skæres i mindre stykker og sættes over at koge.
Brystkødet skæres af kræet og rulles i skinken, der bredes ud og dækkes med et lag af frisk basilikum og bindes op med snor.
Rødvin og brun farin sættes over og koge med krydderierne.
Rødløg skæres i både og koges i lagen af rødvin og sukker.

Bryststykkerne brunes på panden og småsimrer/steges.
Porrestrimlerne blancheres i vandet ved kartoflerne til den bliver blød.

Kartoflerne sigtes og tørres lidt i gryden.
Kartoflerne blendes med lidt cremefraiche og smør - smages til med salt og peber.
Porre i små tern sauteres og vendes sammen med kartoffelmosen. 


Bryststykkerne flamberes med cognac og marsala-bryststykkerne tages af panden og kraftig glace hældes på panden og koger op til sauce.

Porrebåndet lægges i udstikker - ca. 8 cm, og fyldes med kartoffelmos. 

Bryststykket skæres op og lægges på toppen - omkring lægges både af rødløg der er sigtet for rødvinssirup, og til sidst lægges lidt sauce omkring. 

Der pyntes med lidt frisk basilikum.



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.137 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Kongehusets vederlag øges fra 126,5 til 143,8 mil. kroner. Altså en stigning på 17,3 mil. kroner.




Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her