Logo

Fiske-nuggets med kartofler, gulerødder og dip

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fiske-nuggets med kartofler, gulerødder og dip

 

De små stykker frisk fisk er paneret med persillerasp og bagt i ovnen. Sprøde gulerods- og kartoffelfritter og en frisk spinatdip er tilbehør.

4 personer. Arbejdstid: 40 min. Bagetid: 25 min.

 

#

Kartofler og gulerødder:

500 g nye kartofler

600 g nye gulerødder

½ spsk olie

salt og peber

 

Krydderrasp:

1 bundt persille

50 g rasp

 

Dip:

100 g frisk spinat

200 g hytteost

evt. citronsaft

1 fed hvidløg

salt og peber

 

Nuggets:

600 g filet af torsk eller sej

1 æggehvide

2 spsk vand

1 spsk dijonsennep

1 spsk olie

*

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.

Skrub kartofler og gulerødder rene, og skær store kartofler i halve eller kvarte.

Læg dem på en bageplade med bagepapir, og vend dem med olie, salt og peber.

Sæt dem i ovnen i 25 min.

Rens persillen, og slyng den tør.

Hak persillen i en foodprocessor, og tilsæt rasp.

Kør, til det er godt hakket sammen, og hæld det i en dyb tallerken.

 

Tør foodprocessorskålen af med et stykke køkkenrulle.

Rens spinaten, og slyng den tør.

Hak den fint i foodprocessoren, og tilsæt hytteost.

Kør til ensartet konsistens (tilsæt evt. 1 spsk vand), og smag tilmed citronsaft, hvidløg, salt og peber.

 

Skær fisken i mindre stykker, og drys dem med salt og peber.

Pisk æggehviden sammen med vand og sennep i en dyb tallerken.

Panér fiskestykkerne i æggehvide og krydderrasp, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Dryp med olie, og sæt dem i ovnen i de sidste 12 min. af kartoflernes bagetid.

 

Server fiskenuggets med ovnbagte kartofler og gulerødder og grøn dip.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 318 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Torsk i tomatsauceDamp frisk torskefilet direkte i saucen - det er nemt, og smager godt. Drys med lidt frisk...
• Torsk i folieKan serveres med med salat og varmt brød eller bagte kartofler ...
• Ovnbagt torsk med sennep og estragonVi har givet et par stykker frisk torskefilet en kappe af krydderurterasp, som både giver...
• PæretrifliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os