Logo

Fiskeboller i karry med grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fiskeboller i karry med grønsager

 

Hjemmelavede fiskeboller i en god karrysauce med friske grønsager, bliver måske børnenes nye favorit. Rør evt. en dobbeltportion fars og steg halvdelen til frikadeller til frokosten i morgen.

Arbejdstid: ca. 30 min. Koge/stegetid: ca. 20 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

Fiskeboller:

275 g lyssej eller torskefilet

½ tsk groft salt

½ løg

2 spsk hvedemel eller majsstivelse

1 æg

1 dl mælk eller fløde

salt og peber

½ liter fiskebouillon

 

Sauce:

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

10 g frisk ingefær

25 g smør

1-2 tsk karry

2 spsk hvedemel

3-4 dl siet bouillon

evt. 1 dl fløde eller kokosmælk

 

Tilbehør:

250 g gulerødder

250 g frisk eller frossen spinat

150 g ris

*

 

Hak fisken med en kniv eller brug en foodprocessor.

Rør farsen med salt.

Riv løget og rør det i farsen sammen med mel, æg og mælk.

Krydr med (salt og) peber og form farsen til boller.

Pocher dem i næsten kogende bouillon i ca. 8 min.

 

Skræl gulerødderne og snit dem fint.

Tilsæt gulerødderne de sidste 3 min. af bollernes kogetid.

Pil skalotteløg og hvidløg og hak dem fint.

Skræl ingefæren og hak den fint.

Sauter de hakkede ingredienser blanke i en gryde med smør og tilsæt karry.

Varm igennem under omrøring og rør melet i.

Tilsæt bouillon og kog saucen igennem i 10 min.

 

Skyl og slyng spinaten frossen spinat tøs op og afdryppes.

Vend spinaten i saucen og smag til med salt og peber.

 

Afdryp fiskeboller og gulerødder og vend dem i saucen.

Server med kogte ris.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 244 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• RødtungeRødtunge er et dyrere og finere alternativ til rødspætten. Rødtungens kød er fast og hvidt...
• Krydrede fiskefrikadeller med kokosmælk og rejerGiv fiskefrikadellerne et thailandsk tvist, og server dem med ris og chilisauce. Fisk du...
• HornfiskHornfisk er let at genkende på den lange tynde krop, hvilket gør den til en fantastisk...
• KaramelrandEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os