Logo

Fiskefilet cajunkrydret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fiskefilet cajunkrydret

 

Disse fiskefileter bliver uimodståelige, når de tilberedes i stil med det krydderstærke Cajunkøkken. Hurtigt.

• Fisk med hvidt kød er en vigtig og mager proteinkilde.

• I fisk findes flere vigtige vitaminer, mineraler og sunde fedtsyrer.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 5 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Cajunkrydret fiskefilet

4-8 fiskefileter af hvid, fast fisk,

f eks. torsk eller sej (150-200 g/person)

1 spsk vegetabilsk olie

citroner til garnering

PANERING:

1 dl hvedemel

1 spsk cajunkrydderi eller 1 spsk paprika

2 tsk chilipulver

½ tsk friskkværnet sort peber

½ tsk hvidløgspulver

 

* Fremgangsmåde:

1 Bland paneringen af mel og færdigkøbt cajunkrydderi eller paprika, chili pulver, sort peber og hvidløgspulver godt på et stykke smørrebrødspapir.

 

2 Paner fisken på begge sider, og ryst det overflødige mel af

Opvarm olien på en pande ved Jævn varme.

 

3 Steg fileterne i ca. 5 min. Vend dem en gang.

De er færdige, når fiskekødet er hvidt og ikke længere gennemskinneligt.

Det tager lidt længere for torsk og lidt kortere tid for rødspætte.

 

4 Anret fisken på tallerkener, og garner med citron.

Server straks.

 

Tips & råd

Fiskefilet cajunkrydret

Friske fiskefileter bør være fugtige, næsten gennemsigtige, og have en fast konsistens. De skal lugte friskt og må ikke have stærk fiske- eller ammoniaklugt. Fersk fisk skal helst tilberedes, samme dag den er købt. Helt nyfanget fisk bør hvile i køleskabet ca. 12 timer, inden den tilberedes, ellers går den let i smuler.

Når du køber frossen fisk, skal du undgå pakker med is på, for det tyder på, at fisken kan have været tøet op og frosset igen under transporten.

Optø frossen fisk i køleskab eller ved stuetemperatur lige før tilberedningen.

 

VARIATION

Cajunpaneringen passer ikke bare til fisk, men giver også dejlig smag til kylling og kalkun.

Det kan derfor være godt at have denne panering parat til brug.

Gang opskriften til paneringen med tre, og gå frem efter punkt 1.

Opbevar i plastpose eller tætsluttende dåse ved stuetemperatur ca. 1 måned, eller i fryseren højst 3 måneder.

 

PR. PORTION: Kalorier 251 = Kilojoule 1054

Kulhydrat 10 g Protein 40 g Fedt 5 g (17%) Fibre 1 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 757 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Cookie- og privatlivspolitikCookie- og privatlivspolitik
• Vildgås stegtEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Russisk budding med rom og cognacEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Lasagne med fiskBag en lækker lasagne med frisk fisk. Vi har brugt Iyssejfilet, men du kan også bruge...
• Citronchokolade roulade med meloncoulisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!