Logo

Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade


#

Fiskefrikadeller:
600 g torskefilet
1 lille løg
1 tsk havsalt
1/4 tsk hvid peber
2 spsk hvedemel
2 æg
2 dl piskefløde
Smør eller olie til stegning


Remoulade:
100 g syltede drueagurker
100 g syltede asier
50 g løg
2 spsk hakkede friske krydderurter (kørvel, dild, purløg ell. persille)
1 spsk mayonnaise
2 spsk græsk yoghurt 10%
Ca. 1/2 tsk karry


Mayonnaise:
1 pasteuriseret æggeblomme
1 tsk dijonsennep
1 tsk citronsaft
3/4 -1 dl olie
Sukker

Fiskefrikadeller:
Kom torskefilet og løg i en foodprocessor eller kødhakkemaskine, og hak det groft.

Du kan også hakke det med en kniv.
Kom farsen op i en skål, og tilsæt salt, og rør med en grydeske, til farsen er sej.
Tilsæt æggene et ad gangen.
Tilsæt mel og fløde lidt ad gangen, til farsen har en passende konsistens.
Tilsæt peber.
Lad farsen hvile en halv time.
Varm en stegepande op med lidt olie eller smør.
Steg farsen som fiskefrikadeller ca. 4 minutter på hver side.

 

Tips: Du kan komme krydderurter i farsen.

Fiskefrikadellerne kan serveres med remoulade og pillekartofler eller rugbrød.

Lidt citronsaft på fiskefrikadellerne smager også godt.
Fiskefrikadellerne er gode til madpakker.

 

Remoulade:
Pil løget.
Skyl og hak krydderurterne.
Skær agurker, asier og løg i små tern, og kom dem i en skål.
Tilsæt mayonnaise, yoghurt og krydderurter.
Smag til med karry, salt og peber.

Hvis man ønsker en mere mager remoulade, kan mayonnaisen erstattes af yoghurt og omvendt, hvis du ønsker en federe remoulade, skal du bruge mere mayonnaise.

 

Mayonnaise:
Ingredienserne og køkkengrej skal have stuetemperatur.
Kom æggeblommen i en skål.
Rør dijonsennep, citronsaft og en knivspids salt i.
Pisk olivenolien i, først meget lidt ad gangen, så resten til det får mayonnaisekonsistens.
Smag til med salt, peber, citron og sukker.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 9.784 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Barn over 3 år - MælkDet kan være svært at holde styr på hvad der er godt og hvad der er skidt når det kommer...
• Barn 2-6 år KartoffelmosbamseHvis det er svært at få dit barn til at spise kartoffler så prøv denne opskrift hvor mosen...
• Lagkager til børnefestEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• OrangeparfaitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!