Logo

fiskefrikadeller med ovnbagte rodfrugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

fiskefrikadeller med ovnbagte rodfrugter

 

- alle tiders måde at få fisk i ungerne på.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Hviletid: 30 min. Stegetid: 20 min. Fiskefrikadellerne kan fryses

 

#

350-500 g hvid fisk uden ben (fx sej eller torsk)

1 tsk groft salt

½ løg

friskkværnet peber

2 spsk hvedemel

2 æg

ca. 2 dl mælk

25 g smør

 

Ovnbagte rodfrugter:

2-3 søde kartofler

500 g pastinakker

3-4 kviste timian

2 spsk olie

 

Dip:

1½ dl cremefraiche 18%

2 spsk stærk ketchup

 

Tilbehør: lime eller citron

*

 

Fars: Hak fisken i en kødhakker eller foodprocessor.

Rør den hakkede fisk med salt.

Rør fintrevet løg, peber, mel og æg i farsen.

Rør mælken i lidt ad gangen, og rør farsen smidig.

Stil skålen i køleskab i mindst 30 min.

 

Ovnbagte rodfrugter: Skrub søde kartofler og pastinakker fri for jord.

Skær dem i stave som pommes frites.

Bland med olie og timian på en bageplade med bagepapir.

Sæt grønsagerne i ovnen ved 200 °C, og bag dem møre i ca. 40 min.

Krydr med salt og peber.

 

RØR fiskefarsen igennem, form den til frikadeller, og steg dem på en slip let-pande i smør og olie i 7-8 min. på hver side ved middel varme.

 

Dip: Rør cremefraiche med ketchup, og smag til med salt og peber.

 

SERVER fiskefrikadellerne med ovnbagte rodfrugter, dip og lime.

 

TIP: Udskæringen af gulerødderne gør retten ekstra festlig at se på. Du kan også skære guleroden på skrå, dreje guleroden en fjerdedel og skære på skrå igen. Fortsæt, til hele guleroden er skåret.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 317 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• GeddeGedde kan kendes på det store flade hoved med den brede mund fyldt med små spidse tænder....
• Fiskefrikadeller med råkostsalatFiskefrikadeller er god hverdagsmad. Tilbered tilbehøret, mens farsen trækker i køleskabet
• Panerede fiskekrebinetter med remouladeDen hjemmelavede remoulade sætter prikken over i'et på de dejlige, panerede krebinetter....
• Æblekage - DessertBag en dejlig saftig æblekage - opskriften er pærenem!
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os