
 
Fin fisk med mild agurk og cremet sauce. En fantastisk
middag som man gerne forkæler sine gæster med. Lækker 
• Fisk forsyner os med jod som er vigtigt for skjoldbruskkirtlen.
• Agurk og fisk er kaloriefattig mad. 
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Fiske- og agurkemix: 
600 g torskefilet 
2 spsk friskpresset citronsalt 
2 agurker 
2 løg 
2 spsk smør eller margarine 
½ spsk hvedemel 
2 dl fiskefond 
1 spsk sennep 
salt og hvid peber 
1 dl cremefraiche 
1 bundt dild 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Skyl og afpuds fiskefileterne. 
Skær fisken i 3 cm store tern. 
Bland fiskestykkerne med citronsaften og lad dem ligge og
trække. 
 
2 Skræl agurkerne og del dem på langs. 
Fjern kernerne ved hjælp af en ske og skær derefter
agurkerne i skiver. 
Pil løgene og hak dem fint. 
 
3 Smelt fedtstoffet i en stor gryde. 
Læg løgene i og steg dem til de er møre. 
Læg agurkerne i og rør rundt. 
Drys melet over og brun i 2-3 min. 
Spæd med fiskefonden. 
Krydr med sennep, salt og peber og læg låg på. 
Lad simre ved jævn varme i 8 min. 
 
4 Rør fisk og cremefraiche i. 
Læg låg på og lad det simre yderligere 8 min. 
Skyl dilden og hak den groft (kun bladene). 
Bland dilden i gryden. 
Smag til med salt og peber. 
Anret fisken på varme tallerkener og server med kartofler. 
 
Tips & råd
 

Udkern agurken ved hjælp af et specielt kuglejern, eller
anvend en almindelig teske med skarpe kanter. Træk forsigtigt kernerne bort med
værktøjet. 
 

Variation: Skold, flå og hak to tomater. Bland tomaterne i
gryden sammen med løg og agurk. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 284 = kJ 1192 
Kulhydrat 7 g Protein 28 g Fedt 16 g (50%) Fibre 1 g