Logo

Fiske og skaldyrsragout med dejlåg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Fiske og skaldyrsragout med dejlåg
Foto: Indsendt af Loni Hansen

# Ingredienser

25 g gær

2 dl vand
½ tsk salt
½ spsk olie
1 fed hvidløg

250-300 g hvedemel (4-5 dl)

Ragout af:
8 kogte jomfruhummerhaler
½ kg rejer med skal
½ kg fiskefileter (rødspætte eller rødtunge)
1 agurk
4 stilke blegselleri
2 porrer
2 fed hvidløg
1 spsk smør
1 spsk tomatpure
2 dl tør hvidvin
½ dl fiske og skaldyrsbouillon
2 dl piskefløde
smørbolle af 1 spsk smør og hvedemel
karse

* Fremgangsmåde
Dejlåget:
Opløs gæren i håndvarm vand.
Rør salt, olie og presset hvidløg i.
Tilsæt melet lidt ad gangen, da der er forskel på hvor meget hvedemel dejen kan optage.
Ælt dejen smidig, og lad den hæve lunt og tildækket i mindst 30 minutter.

Pil rejerne og kog skallerne af i vand, der netop dækker, kogetiden er ca. 20 min. 
Si bouillonen.

Skær agurken igennem på langs og fjern kernerne.
Skær agurken i skiver.
Fjern grove strenge fra blegsellerien.
Rens porrerne og pil hvidløgsfeddene.
Skær det hele i fine strimler.
Svits grønsagerne i smør i en tykbundet gryde.
Rør tomatpure, vin, fiske og skaldyrsbouillon og fløde i.
Lad det koge op og jævn det med en smørbolle.
Tag gryden fra varmen.

Skær fisken i passende stykker.
Læg fisk og skaldyr i, og fordel retten i ovnfaste skåle.
Sæt ovnen på 250ºC.
Del dejen i fire dele og rul dem ud til ca. 3 mm tynde runde plader, der kan nå 2-3 cm ud over kanten på skålen.
Klip lidt karse i ragouten og læg dejen over skålene, tryk fast og skær dem til.
Bag dem 10-12 minutter til overfladen er gylden.
Server portionsskålene - og lad hver især skære hul på låget og spise det.

 



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.141 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her