Logo

Fiske- og agurkemix

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fiske- og agurkemix

 

Fin fisk med mild agurk og cremet sauce. En fantastisk middag som man gerne forkæler sine gæster med. Lækker

• Fisk forsyner os med jod som er vigtigt for skjoldbruskkirtlen.

• Agurk og fisk er kaloriefattig mad.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Fiske- og agurkemix:

600 g torskefilet

2 spsk friskpresset citronsalt

2 agurker

2 løg

2 spsk smør eller margarine

½ spsk hvedemel

2 dl fiskefond

1 spsk sennep

salt og hvid peber

1 dl cremefraiche

1 bundt dild

 

* Fremgangsmåde:

1 Skyl og afpuds fiskefileterne.

Skær fisken i 3 cm store tern.

Bland fiskestykkerne med citronsaften og lad dem ligge og trække.

 

2 Skræl agurkerne og del dem på langs.

Fjern kernerne ved hjælp af en ske og skær derefter agurkerne i skiver.

Pil løgene og hak dem fint.

 

3 Smelt fedtstoffet i en stor gryde.

Læg løgene i og steg dem til de er møre.

Læg agurkerne i og rør rundt.

Drys melet over og brun i 2-3 min.

Spæd med fiskefonden.

Krydr med sennep, salt og peber og læg låg på.

Lad simre ved jævn varme i 8 min.

 

4 Rør fisk og cremefraiche i.

Læg låg på og lad det simre yderligere 8 min.

Skyl dilden og hak den groft (kun bladene).

Bland dilden i gryden.

Smag til med salt og peber.

Anret fisken på varme tallerkener og server med kartofler.

 

Tips & råd

 

Fiske- og agurkemix

Udkern agurken ved hjælp af et specielt kuglejern, eller anvend en almindelig teske med skarpe kanter. Træk forsigtigt kernerne bort med værktøjet.

 

Fiske- og agurkemix

Variation: Skold, flå og hak to tomater. Bland tomaterne i gryden sammen med løg og agurk.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 284 = kJ 1192

Kulhydrat 7 g Protein 28 g Fedt 16 g (50%) Fibre 1 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 693 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æbler i slåbrokEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hakkebøf med krydret mosSøde kartofler eller batat, som de også hedder, ligner kartofler, men er i virkeligheden...
• Mariannes æblekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Mormors Vesterhavs fiskefrikadellerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• BananklatkagerKlatkager laves typisk af risengrød. Her bliver retten dog lavet med banan, hvedemel og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!