Logo

Forel med mandeldække

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Forel med mandeldække

 

Enklere end dette kan det ikke blive. Mandler, rasp og citron lokker de bedste smagsnuancer frem hos fisken. Populært.

• Forel indeholder omega-3-fedtsyrer• Kompletter gerne med kartofler og grønne bønner.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Forel med mandeldække

4 regnbueforeller a 200-300 g, rensede

½ dl rasp

½ dl finthakkede mandler

1 spsk tørret citrontimian eller tørret almindelig timian

1 spsk tørret salvie

¼ tsk groft kværnet sort peber

½ dl friskpresset citronsaft

TIL GARNERING:

citronbåde

 

* Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 175 °C. Læg et stykke bagepapir i en bradepande.

 

2 Bland rasp, mandler, timian, salvie og peber i en dyb tallerken. Bland godt.

 

3 Klip finner og hoveder af og skyl fisken i rindende koldt vand.

Drys paneringen over og tryk til, så paneringen sætter sig godt fast.

Læg forellerne i bradepanden og dryp dem med citronsaft.

 

4 Steg i ovnen, til fisken slipper benene, 15-20 min.

Anret på et fad og garner med citronbåde.

 

Tips & råd

 

Forel med mandeldække

Forellen er medlem af laksefamilien. Regnbueforellen har olivenfarvet, prikket skind og fint, delikat kød.

 

Forel med mandeldække

Fileter: skær med en kniv ind til rygbenet bag hovedet. Vend kniven og skær langs rygbenet mod halen. Vend fisken, gentag og tag benet ud.

 

MIKROOVNSTIPS

Læg den panerede fisk på et egnet fad. Dryp med citronsaft.

Steg fisken på højeste effekt i 10-15 min.

Lad fisken stå i mikroovnen i 2-3 min, når den er færdig.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 343 = kJ 1440

Kulhydrat 5 g Protein 38 g Fedt 19 g (50%) Fibre 1 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 989 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grydestegt kalveklump med brøndkarsecremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grydestegt kalveklump med brøndkarseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• KartoflerFå alle de bedste opskrifter med kartofler her - som det lækreste tilbehør til en lækker...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Panerede fiskekrebinetter med remouladeDen hjemmelavede remoulade sætter prikken over i'et på de dejlige, panerede krebinetter....
• Zuppa al vino dolce salinaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os