Logo

Forel som i Piemonte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1500 g ørred
50 g smeltet smør
100 g gulerod, skalotteløg og bladselleri, 100 g ialt
1 laurbærblad
1 tsk timian
100 g koldt smør
½ l. Barolo vin (Barbaresco)
½ dl fiskebouillon

smørbolle
10 g hvedemel
15 g smør

Bed fiskehandleren om at rense ørreden. Skær den i fingertykke skiver. Dryp et ovnfast fad med det smeltede smør. Hak gulerod skalotteløg og bladselleri meget fint og fordel dem i fadet sammen med krydderierne. Fordel fisken ovenpå med et par klatter koldt smør (ikke det hele) og drys med salt og peber. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 200ºc.
Opvarm rødvinen næsten til kogepunktet i en kasserolle, hæld den varme rødvin ved fisken, med fiskebouillonen. Sæt fadet i ovnen i endnu 30 minutter. Læg fisken på serveringsfad og hold den varm. Si fiskefonden i en gryde og pisk smørbollen i, kog saucen igennem i 2 minutter. Tag gryden af ilden og pisk resten af smørret i saucen lidt ad gangen. Fordel saucen over fisken og server med butterdejsnitter.
Laks kan også tilberedes på denne måde.
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.284 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?